L'episodi per alta contaminació per partícules es desactiva i passa a fase preventiva

Societat., Salut.

Es preveu que la situació millori lleugerament i que ja no hi ha risc de superació dels llindars establerts.
Es preveu que la situació millori lleugerament i que ja no hi ha risc de superació dels llindars establerts.

D’aquesta manera, ha declarat la finalització de l’episodi ambiental per alta contaminació de l’aire per PM10 i el pas a la fase d’avís preventiu per nivells moderats d’aquest contaminant, els avisos preventius són la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament.

La millora de la situació atmosfèrica també ha comportat donar per finalitzat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrogen (NO2) a la conurbació de Barcelona (Àmbit-40).

L’NO2 està disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i actualment ja no supera el valor horari de 160 µg/m3.

La previsió per al dia d’avui i de demà dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que tampoc se superaran aquests límits.

Cal indicar que ahir el nivell més elevat es va donar en un punt de mesurament fora de la ciutat de Barcelona, les principals superacions d’NO2 es van produir divendres passat, 28 de juny, amb puntes aquella tarda i dissabte.

El mateix divendres es va activar l’avís preventiu, que no preveia restriccions de trànsit, donat que, durant els caps de setmana ja es dona una reducció aproximada d’entre el 25 i el 30% de vehicles en l’àrea afectada.

Així doncs la situació feia preveure, com així va ser, una millora de la qualitat de l’aire, diumenge, amb un trànsit reduït, no es van produir superacions, mentre que dilluns es van registrar valors molt baixos a primera hora.

L’avís preventiu es va mantenir activat per precaució, a l’espera de com impactava l’increment del trànsit, vistos els valors existents s’ha decidit desactivar l’avís preventiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article