Sant Andreu de la Barca i la Generalitat es comprometen a seguir potenciant el “Pacte de Salut” a la localitat i el posen com a exemple

Societat., Salut.

Aquest conveni és un instrument de col•laboració vigent fins el desembre de l’any  2022, que comptarà amb una comissió de seguiment específica.
Aquest conveni és un instrument de col•laboració vigent fins el desembre de l’any 2022, que comptarà amb una comissió de seguiment específica.

Departament de Salut i l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca han signat un conveni que té com a objectiu reduir les desigualtats en salut i potenciar l'atenció comunitària, social i sanitària a la ciutat.

En concret, han rubricat el Pacte de salut i benestar de la ciutat per als pròxims anys, fins al 2022, que té com a finalitat principal impulsar sinèrgies entre administracions públiques i de treball en xarxa per a reduir les desigualtats en salut, per raons de gènere, socials i econòmiques.

Aquesta cogovernança entre la Generalitat i l’Ajuntament cerca potenciar la coordinació i integració de la salut comunitària, que inclou la salut mental i l’atenció integrada social i sanitària i millorar la qualitat i el confort dels serveis sanitaris que es presten en el municipi. Sant Andreu de la Barca és un municipi pioner en la promoció d’estils de vida saludables i el conveni signat preveu potenciar el treball en xarxa entre salut i serveis municipals per potenciar actuacions de salut comunitària.

Entre aquests àmbits, es consideren prioritaris els hàbits saludables, la prevenció de les drogodependències, l’envelliment saludable als centres residencials, la salut sexual i la detecció de la violència de gènere i la resolució de l’atenció primària, entre d’altres.

Pel que fa a l’àmbit de la salut mental i les addicions s’impulsaran projectes adreçats a la lluita contra l’estigma, la participació activa i l’apoderament de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. També es promouran accions adreçades a la inserció laboral i social d’aquestes persones, que incloguin també habitatge per a elles.

En el Pacte de ciutat també s’aposta per avançar en la integració de l’atenció social i sanitària i respondre de forma conjunta i consensuada a les necessitats de les persones. També es preveu consolidar el Protocol de detecció i actuació conjunta en situacions de risc i desemparament d’infants i adolescents.

El pacte també recull actuacions destinades a modernitzar els equipaments sanitaris i a millorar-ne la qualitat i el confort. En aquest sentit, el pacte té el compromís de realitzar un estudi sobre les necessitats dels equipaments d’atenció primària del municipi.

D’una banda, l’edifici del CAP Sant Andreu de la Barca, situat a l’Avinguda Constitució i que té més de 25 anys; de l’altra, el CUAP La Solana, al Carrer Sant Felip Neri, que dona atenció continuada i urgent a tota la població del Baix Llobregat Nord i que també acull un consultori local i l’atenció a la salut sexual i reproductiva del municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article