33 MEUR des de la Generalitat per clausurar definitivament l’ abocador del Garraf

Societat., Salut.

S’ apropa el final de l’ abocador.
S’ apropa el final de l’ abocador.

El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat una proposta de conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per aportar 33,4 milions d’euros per a les obres de clausura de l’abocador de la Vall d’en Joan, situat al massís del Garraf i que va cessar la seva activitat el 2006.

En concret, les tasques pendents al dipòsit es finançaran amb 31,8 milions, mentre que 645.836 euros es destinaran a l’assistència tècnica dels treballs que s’han de dur a terme el 2019.

Finalment, l’ARC dedicarà més d’un milió d’euros a l’estudi hidrogeològic per analitzar les causes de les olors a la surgència de la Falconera, a prop del nucli de Garraf.

L’AMB serà l’encarregada de tramitar la contractació dels diferents treballs i també d’obtenir els permisos i llicències que siguin necessaris per dur-los a terme.

D’altra banda, el consell de direcció també ha autoritzat l’atorgament d’una subvenció de 50.000 euros al Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar actuacions de millora a la planta de tractament biològic d’Olot. En concret, per a la instal•lació i posada en marxa d’una barrejadora.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article