Nou estudi per analitzar la qualitat de l’aire que respira la ciutadania d’ Esparreguera

Salut.

Aquest serà el vuitè estudi que es realitza des del 2008 per a conèixer la qualitat de l’aire.
Aquest serà el vuitè estudi que es realitza des del 2008 per a conèixer la qualitat de l’aire.

Aquest informe es realitzarà a través d’un recurs del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona del 2019 i analitzarà l’impacte de la mobilitat en la qualitat de l’aire mesurant la quantitat d’òxids de nitrogen (NO2) derivats de la combustió dels vehicles.

La medició començarà a fer-se aquest mes de març i es durà a terme a través de 15 captadors passius que s’instal•laran a diversos fanals del municipi ubicats en zones amb alta densitat de trànsit, a pincipis de març s'instal•laran els captadors que s’utilitzaran per a fer la medició de les partícules contaminants.

En total se'n col•locaran 15 a diferents punts del municipi amb una elevada incidència de trànsit, com les avingudes de Francesc Marimon i de Francesc Macià, i a prop de les escoles Pau Vila, Mare de Déu de la Muntanya, Estel, Taquígraf Garriga, Montserrat i Roques Blaves. També hi haurà un captador de referència al carrer de la Miranda, al barri del Castell.

Els captadors, que tenen forma de tubs petits, es col•locaran als fanals, a 2,5 metres d’alçada respecte el terra, i es retiraran després de tres setmanes, els resultats de l’estudi però, no estaran fins a finals d’any.

El darrer control es va fer el 2018, quan es va instal•lar una unitat mòbil UM1 de la Diputació de Barcelona que mesurava la contaminació atmosfèrica per fer un seguiment de les concentracions de contaminants, que es va ubicar al carrer del Forn, al polígon de Can Comelles.

Aquesta estació automàtica donava en temps real els nivells de contaminants atmosfèrics -partícules en suspensió PM10 i PM2,5, ozó, òxids de nitrogen- i paràmetres meteorològics -velocitat i direcció del vent, temperatura, humitat, pressió, radiació solar i pluja.

L’informe va concloure que no es va superar cap dia els valors límit de les partícules contaminants analitzades i que, per tant, no se superaven els valors establerts per a la protecció de la salut humana ni els recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tot i que l’any passat l’Ajuntament va sol•licitar a la Diputació repetir el mateix estudi, l’ens provincial va denegar la petició a causa de l’elevada demanda, però va oferir al municipi la possibilitat de fer-ne aquest altre que analitza la contaminació derivada de la combustió dels vehicles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article