Primera persona afectada per Coronavirus al Baix Llobregat

Salut.

Les autoritats intenten frenar l’ alarmisme però cada vegada surten més casos.
Les autoritats intenten frenar l’ alarmisme però cada vegada surten més casos.

El Departament de Salut confirma un nou cas de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Es tracta d’una dona de 31 anys resident a Viladecans, l’estat de la qual és lleu i que s'ha contagiat per contacte amb un cas anteriorment confirmat.

Salut també recorda les mesures genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries: Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts i mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida, alhora evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció. En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article