L’AMB realitzarà estudis d’olors per a mesurar l’impacte de l’Ecoparc 4 i l’abocador de Can Mata al Baix Llobregat Nord

Salut.

Vista general de l’ Ecoparc que quan atura màquines per fer manteniment genera males olors al Nord de la comarca.
Vista general de l’ Ecoparc que quan atura màquines per fer manteniment genera males olors al Nord de la comarca.

D’aquesta manera es podran establir correlacions d’episodis d’olors detectats als barris amb els focus emissors de l’Ecoparc.

Per a fer-ho, en les properes setmanes s’instal•larà un aparell que realitzarà la captació activa de compostos orgànics volàtils (COVs) als barris de Can Rial i Mas d’en Gall d’ Esparreguera i també s’instal•laran aparells de captació als focus emissors de COVs de l’Ecoparc.

Tot i que anteriorment ja s’havien fet estudis, aquests eren amb captació passiva i no permetien fer aquestes correlacions, ja que s’obtenien resultats acumulats i no definits en el temps.

L’estudi, encarregat pel Consorci Ecoparc 4 a la Universitat Politècnica de Catalunya a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es farà als quatre municipis afectats per la instal•lació (Esparreguera, Collbató, Masquefa i Hostalets).

Els equips de presa de mostres permetran no sols identificar els compostos generadors dels episodis sinó també els seus nivells de concentració.

El sistema podrà fer-se servir de forma remota, de manera que es podrà activar quan es detecti un nivell de COVs per sobre del llindar programat i permetrà prendre mesures durant tot l’episodi d’olors.

Aquesta funcionalitat permetrà incrementar l’objectivitat durant l’activació i disposar del control dels episodis durant les 24 hores immediates incrementant d’aquesta manera el període de control.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article