La qualitat de l’ aire ha millorat una mitjana del 60% des de l’ inici del confinament

Societat., Salut.

Al Baix Llobregat encara hi ha indústries essencials que no poden cessar la seva activitat però malgrat això s’ apropa al promig.
Al Baix Llobregat encara hi ha indústries essencials que no poden cessar la seva activitat però malgrat això s’ apropa al promig.

La referència d’ estacions que mesuren la qualitat de l’ aire al Baix Llobregat és la situada a Sant Andreu de la Barca (foto), entre el dia 13 i el 25 de març s’ ha reduït un 40% la contaminació per NO2.

Alguna cosa positiva havia de tindre aquesta situació, segons dades de la Generalitat, els nivells diaris de diòxid de nitrogen (NO2) a Catalunya s’han reduït una mitjana aproximada de més del 60% des de la declaració de l’estat d’alarma, segons les dades registrades per les diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

El diòxid de nitrogen és un contaminant molt associat al trànsit i a la mobilitat. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha comparat la mitjana dels nivells d’una setmana tipus del mes de març amb els que s’han registrat enguany, coincidint amb diversos moments rellevants pel que fa a les mesures adoptades en el marc de la lluita contra el coronavirus.

Segons dades de la XVPCA, les estacions de trànsit de dins la zona de baixes emissions (ZBE) són les que han notat més la reducció dels nivells de diòxid de nitrogen.

Pel que fa a les estacions de fons, ubicades en indrets amb menys trànsit, la reducció també és apreciable, però menys significativa, el que confirma la relació entre el diòxid de nitrogen i la circulació de vehicles amb combustibles fòssils.

Els municipis situats fora de la ZBE, però en la seva àrea d’influència, en el denominat ‘Àmbit-40’ (municipis del Barcelonès, Baix Llobregat i el Vallès) també han notat aquesta disminució generalitzada dels nivells de NO2 i, de manera més intensa, a les estacions de trànsit que a les de fons.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article