Diversos hotels de l'Hospitalet es reconverteixen per ampliar la resposta assistencial a la localitat i l’àrea del Baix Llobregat Delta-Litoral

Societat., Salut.

Tindrà una capacitat de fins a 350 llits, que seran atesos per professionals d’atenció primària de l’ICS.
Tindrà una capacitat de fins a 350 llits, que seran atesos per professionals d’atenció primària de l’ICS.

Avui es posa en marxa l’Hotel Renaissance Barcelona Fira de l’Hospitalet, del Grup Catalonia Hotels & Resorts, per tal de disposar d’un nou espai d’aïllament temporal per poder atendre les necessitats per la crisis del COVID-19.

L’entrada en funcionament d’aquest hotel salut, impulsada des del Servei Català de la Salut (CatSalut), servirà per reforçar la capacitat assistencial de l’atenció primària, dels hospitals de Bellvitge, de Viladecans, l’Hospital General de l’Hospitalet i l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

L’hotel actuarà com un dispositiu d’atenció primària, atès per professionals sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), i donarà suport als pacients com si fossin atesos al seu domicili. El dispositiu afavoreix garantir l’aïllament i fer el seguiment i control de simptomatologia.

A l’Hotel Renaissance Barcelona Fira seran ateses les persones de la comunitat que hi han d’anar per un criteri d’atenció social (manca de domicili fix, estrangers en trànsit, i persones sense suport familiar), identificades des del centre d’atenció primària, a través de la treballadora social.

També hi aniran les persones que provenen de l’Hospital de Bellvitge, de l’Hospital de Viladecans, l’Hospital General de l’Hospitalet o de l’ICO, l’estada mitjana prevista a l’hotel serà de 14 dies, des de l’inici de la patologia i depenent de criteris clínics.

La coordinació, disseny i execució de la posada en marxa d’aquest dispositiu ha estat liderada pels professionals sanitaris de l’atenció primària, format per un equip multidisciplinari de treball: professionals de medicina de família, d’infermeria, auxiliars d’infermeria i personal de gestió i serveis (administratius) i ha comptat amb el suport logístic de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

D’altra banda, cal destacar que en aquest àmbit territorial ja es disposa de dos hotels per a descans dels professionals, que són l’Hotel SB Plaza Europa, a l’Hospitalet de Llobregat i l’Hotel SB BCN Events a Castelldefels.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article