Interceptats a l’Hospitalet més d'un centenar de gels comercialitzats fraudulentament com a hidrogels contra la COVID-19

Societat., Salut.

Els investigadors van comissar un total de 111 gels, entre els que eren a la venda i les existències a magatzem.
Els investigadors van comissar un total de 111 gels, entre els que eren a la venda i les existències a magatzem.

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van comissar el dia 15 d’abril, en un sol comerç de la mateixa ciutat, un total de 111 ampolles de gel venut fraudulentament com a hidrogels de neteja cutània, contra la COVID-19.

Anteriorment, concretament el 23 de març d’enguany, la Unitat Central de Consum dels Mossos d'Esquadra ja havia comissat una altra partida d’aquest gel, també comercialitzat de forma fraudulenta a Terrassa, fet que va motivar l’inici d’una investigació sobre la venda d’aquest producte, en una conjuntura sensible de pandèmia sanitària.

En aquesta ocasió, els fets van tenir lloc la tarda del dimecres 15 d’abril quan els agents van fer la inspecció en una botiga autoservei de l’Hospitalet de Llobregat, ubicada en el barri de la Torrassa, on van trobar a la venda gels de la mateixa marca que els comissats a Rubí.

Aquest gel, ofert al consumidor de manera enganyosa i sota la denominació genèrica “hidroalcohòlic i higienitzant”, no està autoritzat com a biocida. És un producte de neteja però només per a superfícies i l’empresa fabricant no pot fabricar productes cosmètics d’ús directe sobre la pell.

El responsable del comerç al qual se li van comissar els gels va ser denunciat pels agents, atès que la comercialització d’aquests productes als quals se li atribueixen propietats que no tenen, té repercussions en l'àmbit administratiu, competència del Departament de Salut.

Així com, i segons les circumstàncies de cada cas, fins i tot pot tenir rellevància penal per publicitat enganyosa i, si l’ús és perjudicial per a la salut, ens podríem trobar davant d’un altre delicte, contra la salut pública.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article