La quantitat de pluja acumulada enguany preveu una lluita complicada contra el mosquit tigre

Salut.

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat fan prevenció del mosquit tigre.
La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat fan prevenció del mosquit tigre.

Des del 14 d'abril, i ja com a essencials la activitat del Control de Mosquits del Baix Llobregat no ha cessat, les pluges de més de 200 litres han provocat una extraordinària inundació de focus de cria de mosquits de maresmes, Aedes caspius.

Malgrat la situació actual en què ens trobem a causa de la COVID-19, i tot i haver disminuït considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, l'augment de les temperatures i les pluges de la primavera comporten l'aparició, novament, del mosquit tigre i, amb ell, la seva capacitat d'actuar com a vector d'alguns tipus de malalties.

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies.

En conseqüència, el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d'aigua on creixen. I, aquí, és molt important comptar amb la col•laboració ciutadana.

Amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la presència del mosquit tigre, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments diversos materials com ara un vídeo (amb una versió llarga i una versió curta) i un cartell, amb l'eslògan "Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua".

També s'ha editat el conte "A la caça del mosquit ratllat" amb l'objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra el mateix.

Aquest conte només està disponible en format Pdf i es pot descarregar a l'adreça https://www.diba.cat/web/salutpublica/conte-mosquit-tigre-a-la-caca-del-mosquit-ratllat

Tots els materials estan a disposició dels ajuntaments i la ciutadania a través de la pàgina web https://www.diba.cat/web/salutpublica/plagues_urbanes#MaterialDifusio

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article