La Fundació Espigoladors continua rebent reconeixements i queda finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus

Cultura.

La iniciativa “El menjar no es llença” continua rebent reconeixements.
La iniciativa “El menjar no es llença” continua rebent reconeixements.

Des de Catalunya es van seleccionar tres candidats més com a nominats al XI Premi Europeu de Prevenció de Residus: l’empresa KH Lloreda, al Ceip Artur Martorell de Badalona, i l’Institut Català de la Salut de Castelldefels.

El XI Premi Europeu de Prevenció de Residus s'ha lliurat aquest 25 de juny en una cerimònia virtual que ha tingut un especial reconeixement a dues activitats catalanes. El guanyador del Premi Especial del Jurat ha estat el Col•legi Sant Josep de Navàs i el finalista de la Categoria Associacions, la Fundació Espigoladors.

El guardó al Premi Especial del Jurat se l’ha endut el Col•legi Sant Josep de Navàs per la campanya Let's celebrate a zero waste Christmas creada per 6 escoles de Catalunya, Finlàndia, Itàlia, França, Romania i Bulgària, amb l’objectiu de fomentar un Nadal més sostenible d’acord amb els objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Cada escola va redissenyar un objecte nadalenc: l’arbre i les decoracions, la taula i els menús nadalencs, el calendari d’advent, el pessebre, o els regals i en comparteixen idees i resultats amb un vídeo comú amb un follet que es passeja per cada escola explicant com celebrar un Nadal sense residus.

El jurat ha reconegut com a finalista la tasca de la Fundació Espigoladors amb la iniciativa #Elmenjarnoesllença, un reconeixement pels “herois i heroïnes” de l’aprofitament alimentari, una eina educativa i de sensibilització per fomentar la participació activa d’infants i joves en la recerca de solucions per fer front al malbaratament.

La iniciativa inclou un concurs en dues categories: la infantil comporta la creació d’un conte il•lustrat, i la juvenil suposa crear un vídeo exposant una solució pràctica en reduir el malbaratament alimentari.

En total hi van participar 1.485 infants i joves, a més s’han realitzat 492 tallers a diferents municipis i escoles, sensibilitzant 11.956 infants i joves d'entre 6 i 17 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article