Neix un clúster que vol millorar la seguretat d'edificis i infraestructures per evitar la propagació per l’aire del Covid-19

Salut.

L'associació es presenta avui dimecres a Barcelona però ja ha començat a treballar.
L'associació es presenta avui dimecres a Barcelona però ja ha començat a treballar.

Les empreses i organitzacions associades al clúster es dediquen al tractament de l'aire interior i en cobreixen tota la cadena de valors són; Aire Interior (Cabrera de Mar), Carrier (Madrid), CIT UPC (Barcelona), Danfoss (Madrid), FabricAir (Zaragoza), Frigicoll (Sant Just Desvern), InBiot (Noain, Navarra), Schneider (Barcelona), Sodeca (Ripoll), Tubsnet Fire (Mataró), Valtria (Barberà del Vallès) i Venfilter (Terrassa). La crisi del coronavirus ha propiciat nombroses aliances per lluitar contra la pandèmia del Covid-19.

En aquesta línia, les principals empreses del sector de tractament de l'aire interior a l’ estat han decidit fer un pas endavant i crear el Clúster IAQ (Indoor Air Quality) per treballar juntes en la creació de solucions que puguin "millorar la qualitat de l'aire d'edificis i infraestructures i contribuir així a la salut, benestar i seguretat dels seus ocupants", segons explica Pau Pallàs, president del clúster.

El clúster, que aglutina les empreses més importants del sector del tractament de l'aire interior a l’ estat, ja s'ha posat mans a l'obra i ha creat un grup de treball que "està analitzant, dissenyant i implementant de forma traçable solucions de millora de la qualitat de l'aire interior per fer front a problemes de salut global com el Covid-19 o bé a temes mediambientals".

"Les persones passem molt temps en espais de treball, oficines i infraestructures, etc, d'aquí la importància d'incrementar la qualitat de l'aire d'aquests llocs, cosa que amb la crisi del Coronavirus adquireix encara més urgència", afirma Pallàs.

En aquest sentit, el clúster recorda les evidències existents, segons l'Organització Mundial de la Salut, que el virus del Covid-19 pot desplaçar-se diversos metres en llocs tancats i poc ventilats, el que augmenta el risc de contagi.

Entre els seus objectius, el clúster ha anunciat la creació d'una metodologia d'anàlisi per atorgar un concepte de garantia de qualitat de l'aire interior amb la col•laboració de centres tecnològics de prestigi.

A més, vol difondre tots els projectes en què treballi i fer-los arribar a la societat per conscienciar sobre la importància que té la qualitat de l'aire interior per a la salut; per això anuncia diferents accions de comunicació i formació.

El clúster inicia el seu camí amb una dotzena d'empreses a les quals se suma, des de l'àmbit acadèmic i de recerca, el Centre d'Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT UPC).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article