L’ alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez participa a la tercera reunió del Hub "Innovación en Economía Circular"

Economia.

Es tracta d’un espai de col•laboració públic privat per avançar cap a un nou model econòmic.
Es tracta d’un espai de col•laboració públic privat per avançar cap a un nou model econòmic.

A més de l’Ajuntament de Gavà, integren el projecte els ajuntaments de Sevilla, Gijón, San Fernando i Sestao i els organismes privats Aigües de Barcelona, Vodafone, CETAQUA, TECH Friendly. Recentment s’han incorporat a la iniciativa l’Ajuntament de Sant Cugat i les empreses Iberdrola i CELSA.

Raquel Sánchez ha presentat al seminari virtual “Innovació i Ciutats Circulars” on ha parlat de la importància de promoure aquest espai de treball i de reflexió entorn al paper clau que juguen les ciutats en la transició cap a una economia circular.

Principalment des d’una òptica de les polítiques d’innovació i basant el desenvolupament de les ciutats en un model sostenible des d’un punt de vista econòmic, social i ambiental.

Sánchez ha manifestat que “la crisi de la Covid-19 ens ha obligat a reflexionar sobre el model de creixement i desenvolupament econòmic tradicional.

És evident que no podem continuar amb les mateixes pautes i és una obligació contribuir a un canvi sistemàtic per avançar cap a un model de producció i consum més circular, més sostenible i més resilient”.

El nou espai de col•laboració i treball permetrà, segons Sánchez, “afrontar reptes renovats i revalidar aquells pels quals fa anys estem treballant”.

En aquest sentit ha recordat la participació activa de Gavà en xarxes de reflexió i acció que promouen la transició cap a l'economia circular.

La ciutat és membre de la “Xarxa de Ciutats pel Clima”, de la “Xarxa Innpulso”; del “Pacte dels Alcaldes i alcaldesses pel Clima i l'Energia”, i una de les impulsores de la “Declaració de Sevilla: Ciutats per una economia circular”.

Gavà també és la primera ciutat espanyola, i la 30a del món, a assumir els principis Water Wise Cities, promoguts per la IWA (International Water Association) per a promocionar l'ús racional dels recursos hídrics.

“Volem fer de Gavà una ciutat que lideri una autèntica revolució verda, posant en el centre de les nostres polítiques la sostenibilitat i la circularitat”, ha subratllat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article