La Cripta de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló i el teatre El Progrés de Martorell rebran fortes inversions de la Generalitat

Cultura.

Ambdues intervencions es classifiquen com a projectes destacats de l’àmbit d’espais patrimonials i arqueològics.
Ambdues intervencions es classifiquen com a projectes destacats de l’àmbit d’espais patrimonials i arqueològics.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat l’adjudicació provisional de 57 projectes en l'àmbit dels equipaments d'arts escèniques i musicals, la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic i en equipaments museístics.

Es tracta de projectes que inicialment formaven part de tres convocatòries del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 que van ser suspeses per les necessitats de pal•liar l'emergència sanitària causada per la COVID-19.

Ara, el Departament de Cultura els ha recuperat i adjudicat gràcies a l’aportació extraordinària de 27 milions d’euros feta recentment pel Govern.

La consellera Ponsa ha explicat que es tracta d’uns ajuts que “han estat molt lluitats” i que el Departament de Cultura “ha fet un esforç per recuperar-los amb fons propis” perquè eren “projectes molt treballats i acordats amb moltes institucions”. “Són 27 milions d’euros però afecten una inversió total de 58 milions d’euros i són per a grans infraestructures culturals”, ha afegit.

Es tracta de la primera vegada que el sector cultural optava a aquest tipus d’ajut europeu, que volen donar suport a tres tipus d’actuacions: la digitalització de serveis i les millores tecnològiques, l’eficiència energètica i les accions de millora i restauració dels edificis.

Entre els 57 projectes adjudicats hi ha la restauració del Baluard del Rei de la Seu Vella de Lleida; la nova climatització i altres millores del Museu de Lleida; la museïtzació de l’església de la Pietat del Museu diocesà d’Urgell.

La modernització integral del Museu Pau Casals d’El Vendrell; l’ampliació del MACBA; la recuperació de l’ala nord per al foment de les arts en moviment al Mercat de les Flors i la rehabilitació de L’Auditori.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article