Incrementa en prop del 50% les subvencions destinades a les associacions comercials i a l’Agrupació de Restauradors de Gavà

Economia.

Ambdós sectors estan greument afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.
Ambdós sectors estan greument afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha refermat el suport de l’Ajuntament als sectors del comerç i de la restauració de la ciutat, ho ha fet en el decurs de la presentació dels convenis de col•laboració subscrits amb les associacions comercials de Gavà –Unió de Botiguers i L’Illa de Gavà- i amb l’Agrupació de Restauradors de Gavà.

Uns acords amb què l’Ajuntament incrementa prop del 50% les subvencions perquè les entitats puguin reforçar la seva capacitat operativa, avançar en la digitalització i donar un nou impuls a la seva dinamització a través d’activitats i accions de promoció.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha afirmat que aquests convenis “representen la voluntat de continuar treballant conjuntament” i ha volgut reconèixer “la gran tasca que comerç i restauració de Gavà han fet sempre Gavà però molt especialment en els darrers mesos que estem vivint una situació extraordinària, complicada i imprevisible. "

I continuava, "heu donat un exemple de solidaritat, complint de manera impecable amb els requeriments establerts per les autoritats sanitàries sense perdre la vostra vocació social i de vertebració de les nostres ciutats, en definitiva, la vostra vocació de servei”.

Des de les primeres setmanes de l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Gavà ha estat al costat del comerç i la restauració local. Així, va crear i dinamitzar la plataforma i la campanya “Més que Mai Comerç de Gavà”.

L’objectiu: donar suport a aquests sectors i generar un clima positiu i de suport entre la ciutadania cap al comerç de proximitat mitjançant les xarxes socials i una web amb el directori d’establiments i la publicació d’ofertes.

Segons Raquel Sánchez, els nous convenis reflecteixen els nous reptes que comerç i restauració tenen per endavant, com són la digitalització i professionalització.

“En definitiva, permetran aprofundir en noves estratègies que tinguin en compte aquests processos de canvi i, amb el suport de tots plegats, amb la col•laboració publicoprivada, aconseguirem un salt qualitatiu”, ha afirmat.

El conveni subscrit amb les associacions comercials estableix una única subvenció de 16.600 euros, atès que Unió de Botiguers i L’Illa de Gavà estan actualment en procés de fusió. L’any passat, s’hi van destinar 10.000 euros, distribuïts en dues partides de 5.000 euros per a cada entitat.

L’ajuda d’enguany es preveu ampliar en 10.000 euros més amb el suport econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si bé aquesta fusió no serà efectiva fins a 2021, en l’últim trimestre d’enguany funcionaran com a una única entitat a efectes d’accions de dinamització i visibilització a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article