El Ple de Castelldefels aprova per unanimitat una moció exigint s'acceleri el procediment de construcció del nou col•lector d'aigües residuals

Política.

Les obres han de servir per minimitzar l'abocament d'aigües residuals al mar, la contaminació de l'espai natural de l'Olla del Rei i per reduir les inundacions al municipi.
Les obres han de servir per minimitzar l'abocament d'aigües residuals al mar, la contaminació de l'espai natural de l'Olla del Rei i per reduir les inundacions al municipi.

El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el dimarts 29, va aprovar de forma unànime una moció presentada pels grups municipals del PSC i ERC, a la qual s'hi van sumar la resta de formacions polítiques representades al consistori.

A través d'aquesta moció, es demana que s'apliqui el procediment d'urgència en tots els tràmits administratius i executius per a la construcció del nou col•lector d'aigües residuals que substituirà l'actual col•lector interceptor de Castelldefels.

Aquest condueix les aigües residuals del municipi cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans i que es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei.

L'obra està previst que comenci a finals de l'any vinent (2021) i al text de la moció aprovada es reclama que els terminis s'accelerin tant per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), organisme responsable de les infraestructures hidràuliques, com de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable del manteniment.

L'objectiu de l'obra és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona, com el sobreeiximent d'aigües grises al mar o a l'Olla del Rei. Aquesta situació es produeix quan hi ha fortes pluges que cal desaiguar perquè no es produeixin inundacions en el territori.

A més, la moció també reclama a l'ACA que compleixi el Pla Director d'Aigües Pluvials de 2003, que inclou la construcció de l'Estació de Bombament d'aigües pluvials del carrer Aragó, imprescindible per minimitzar les inundacions al municipi i gestionar de forma òptima els vessaments d'aigües al mar i a l'estany de l'Olla del Rei.

El text aprovat també inclou d'altres mesures com l'establiment de protocols resolutius concrets d'actuació amb les administracions implicades (ACA, AMB i Ajuntament de Castelldefels) i els gestors operatius sobre el terreny (Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua) per al manteniment ambiental ordinari de l'estany de l'Olla del Rei i de la corredora mestre cada cop que es produeixi una avaria i pel seu manteniment davant emergències ambientals, mentre no es dugui a terme la finalització de les dues inversions previstes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article