La segona Hackathon per trobar noves idees de negoci davant dels reptes aeroportuaris organitzada per Viladecans serà virtual
L’Ajuntament celebra l’AeroHackathon entre avui divendres 2 d’octubre, i el diumenge, dia 4. Aquesta edició es farà online mitjançant el treball en equip en remot i la celebració de webinars i formacions interactives i es dedicarà a identificar solucions tecnològiques que donin resposta als grans reptes del sector aeroportuari.
Els reptes que es plantejaran a les persones que hi participin són tres: 1) Sostenibilitat i canvi climàtic –tractar de trobar i desenvolupar solucions tecnològiques que permetin fer uns aeroports més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient–; 2) Experiència d’usuari – millorar l'experiència dels passatgers i la seva seguretat mitjançant les noves tecnologies–.
I 3) Serveis de Handling – l'excel•lència en els serveis d’assistència en terra o handling és una part important de l'experiència positiva del viatger envers l'aeroport i, en aquest repte es tracta d’esbrinar si les tecnologies poden facilitar les activitats d'atenció al viatger, els equipatges, la facturació, la recollida, etc.–.
Per desenvolupar aquests reptes no importen els coneixements sobre el sector que tinguin els participants, sinó la seva capacitat per idear i imaginar solucions innovadores i disruptives.
Per a aquesta edició es busca interès per crear un equip motivat que permeti desenvolupar un nou projecte basat en algunes de les tecnologies que es proposa a l’esdeveniment per resoldre aquestes situacions: la intel•ligència artificial, assistents virtuals, el Big Data, l’IoT, el tracking o la robotització i automatització de processos, entre d’altres.
L’organització de la Hackathon posarà a la disposició dels participants la plataforma de connexió i treball Discord, la plataforma formativa Webex, formació tecnològica –sectorial, IoT-tracking, ús de diverses API de dades aeroportuàries–, píndoles de model de negoci i presentació –canvas, pitch–.
Accés a repositoris d'informació interessant per al desenvolupament de projectes i la possibilitat d'utilització del laboratori IoT de Viladecans Informació Empresarial (VIE) per a prototipar –amb cita prèvia posterior a l'esdeveniment–. També comptaran amb el suport de mentors especialitzats en gestió empresarial, tecnologia i el sector aeroportuari.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari