El Servei de Mosquits del Baix Llobregat s’ uneix al control del virus del Nil Occidental

Salut.

La possibilitat que arribi aquest virus a la comarca és llunyana però no impossible.
La possibilitat que arribi aquest virus a la comarca és llunyana però no impossible.

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat va realitzar una inspecció entomològica a Lleida, seguint el Protocol per a la vigilància i el control de la febre del Nil Occidental, pel positiu, encara per confirmar definitivament, d’un astor, au rapinyaire que va havia entrat malalt al Centre de recuperació de Fauna de Vallcalent.

El 17 de setembre, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CreSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), va confirmar el cas de virus del Nil Occidental en l'astor recollit al municipi d’Alpicat.

El virus del Nil Occidental es transmet generalment per picades de mosquits infectats del gènere Culex i infecta principalment els ocells, en algunes ocasions, un mosquit infectat d’un ocell pot transmetre el virus a èquids i a persones.

Per aquest motiu, tal com estableix el Protocol per a la vigilància i el control de la febre del Nil Occidental, es van activar les actuacions previstes al nivell 3 del protocol d’actuació, entre les quals es troba la realització de la inspecció entomològica a la zona on es va trobar l’au positiva.

La inspecció va ser duta a terme pel Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, qui va recol•lectar les mostres de mosquits adults femelles i les van enviar al laboratori de l’IRTA-CreSA per ser analitzades, els resultats han estat negatius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article