La diputada adjunta de Presidència i Alcaldessa d’ Esplugues remarca que “és bàsic considerar a la ciutadania com a constructora de polítiques”

Política.

Assegura que és necessari ampliar el concepte de participació.
Assegura que és necessari ampliar el concepte de participació. | Arxiu.

Ho ha fet durant la sessió “Actuant per a una millor democràcia local” en el marc de la Setmana Europea de Regions i Ciutats, liderada per la CEPLI (European Confederation of Local Intermediate Authorities).

Durant la seva intervenció, Díaz ha exposat que la pandèmia «ha posat a les autoritats locals a la primera línia, com sol passar quasi sempre, i el que ens trobem és una creixent demanda, per part de la ciutadania, de prestació de serveis públics».

En aquest sentit, ha afegit que «són molts els desafiaments que s’han plantejat en aquesta crisi, però el principal ha estat l’adaptació dels nostres serveis públics a aquesta nova realitat, protegint i cuidant la ciutadania adaptant les nostres ciutats i intentant donar resposta no només a la crisi sanitària sinó sobretot a la crisi social i econòmica que han derivat de l’emergència sanitària».

Finalment, la diputada també ha detallat que «els governs locals i regionals juguen un paper decisiu per prestar serveis que promouen la inclusió, que promouen també un ús més eficaç dels recursos i, a través del foment de la governança democràtica local, es pretén assolir societats més inclusives, més justes i més sostenibles».

Tot i haver-se de celebrar, aquest any, de forma telemàtica, la Setmana Europea de Regions i Ciutats és l’esdeveniment anual dedicat a la política regional més important que es fa a Brussel•les. Els temes que protagonitzen aquesta edició són l’apoderament dels ciutadans, la cohesió i cooperació i, l’Europa verda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article