L’alcaldessa de l’Hospitalet i el Conseller d’ Interior coincideixen en que “cal treballar per millorar la percepció de que és una ciutat plenament segura”

Política.

El Conseller ha iniciat una ronda de contactes per conèixer les inquietuds de les localitats més grans.
El Conseller ha iniciat una ronda de contactes per conèixer les inquietuds de les localitats més grans.

El nou conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín.

Sàmper ha manifestat que el reforç de la plantilla de Mossos d’Esquadra que s’han destinat a la segona ciutat més poblada del país ha d’ajudar no només a fer baixar les xifres delinqüencials, sinó a reforçar la imatge de que “és una ciutat segura”.

En aquest sentit, l’alcaldessa Núria Marín, ha destacat que “tot i que les dades delinqüencials han millorat 17 punts, cal millorar la percepció de que l’Hospitalet és una ciutat totalment segura”.

Després de la reunió de treball, Sàmper ha manifestat que des d’Interior i l’Ajuntament es volen destinar especialment esforços a evitar “les ocupacions delinqüencials i la multireincidència”.

Així, el titular d’Interior ha expressat que “cal treballar en les ocupacions delinqüencials que es produeixen de forma violenta on els qui ocupen aquests domicilis són delinqüents i generen inseguretat i problemes de convivència, no només al mateix bloc de pisos que ocupen sinó a tot el veïnatge que hi ha al costat”.

Davant d’això, Sàmper ha explicat que “hem posat sobre la taula el desplegament de la nova instrucció de la Fiscalia General de l’Estat per dotar de més eines als policies perquè puguin dur a terme desocupacions més ràpides quan es produeixen aquest tipus d’ocupacions”.

Pel que fa als casos de multireincidència, el conseller ha dit que “s'està treballant intensament fruit d’un protocol signat amb Fiscalia per endurir la petició de presó provisional quan evidentment se sap de l’autoria d’aquests delictes perquè els delinqüents no surtin en 24-48 hores per evitar que tornin a reincidir”.

Sàmper també ha explicat que “hem de seguir en aquest camí de construcció d’una ciutat més segura. Tenim més efectius però encara hi ha certa sensació d'inseguretat”.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que “tenim un problema de manca d’efectius de mossos d’esquadra a tot Catalunya. Cal anar corregint aquest dèficit per millorar la seguretat i la percepció de seguretat”, ha insistit.

Per la seva banda, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha explicat que “aquest estiu s’han incorporat 38 mossos d’esquadra i 38 guàrdies urbans” i que “la ciutat ha operat de forma més tranquil•la malgrat les dificultats causades per la pandèmia”.

Tot i això, ha insistit que “l’objectiu és donar més seguretat als ciutadans de l’Hospitalet”, finalment, Marín ha dit que ha mantingut una “conversa interessant” amb el conseller i ha avançat que “tindrà continuïtat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article