Representats dels grups polítics i agents locals dels àmbits econòmic, social, sindical, sanitari i de la recerca constitueixen el Pacte de Ciutat per un nou impuls social i econòmic de Sant Boi

Societat., Política.

La presència política es concreta en l'alcaldessa socialista, Lluïsa Moret, i representants dels 5 grups municipals.
La presència política es concreta en l'alcaldessa socialista, Lluïsa Moret, i representants dels 5 grups municipals.

Representats dels grups polítics i agents locals dels àmbits econòmic, social, sindical, sanitari i de la No neix aquesta iniciativa sense polèmica, la Federació d’ Associació de veïns de la localitat sembla que no tindrà dret a participar, aquests han fet públic el seu malestar a les xarxes assegurant que, “És un bon pacte de ciutat aquell qui nega la participació a la màxima representació ciutadana no política com som les Associacions de veïnes o la pròpia Federació? es deixa fora a les veïnes de #SantBoi! per a qui es aquest pacte? #NOsenseVeines”.

Tretze entitats i institucions locals formen part també del grup promotor. De l'àmbit econòmic, Sant Boi Comerç, Sant Boi Empresarial, PIMEC, AEBALL i la Cooperativa Agrària Santboiana; de l'àmbit socioeconòmic, UGT Baix Llobregat i CCOO Baix Llobregat; de l'àmbit social, la Fundació Marianao, l'Esplai Eixida i el Centre Obert Don Bosco; de l'àmbit sanitari, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Benito Menni CASM; i de l'àmbit de la recerca, el Centre d'Estudis Santboians La Rutlla.

La constitució del grup promotor és el pas decisiu per dur a la pràctica el Pacte de ciutat que totes les forces polítiques municipals van subscriure de manera unànime. L'objectiu compartit és unir els esforços de tota la ciutat per combatre els efectes socials i econòmics de l'emergència sanitària.

A partir d'ara, el grup promotor definirà els principals eixos d'actuació del pacte, traduirà els seus continguts a mesures concretes i farà el seguiment de com s'executen. Per desenvolupar el Pacte es crearan grups de treball oberts a la participació d'agents socials i econòmics de la localitat.

El Pacte de Ciutat treballarà per establir unes bases sòlides de benestar i creixement col•lectiu, amb una doble dimensió social i econòmica, que permetin a les famílies, comerços i empreses de la ciutat refer els seus projectes.

El document del Pacte identifica inicialment quatre palanques de transformació per afermar aquestes bases: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat i la salut i la cultura de la cura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article