Vaga indefinida a l’empresa de vending Selecta de Sant Boi i Sant Andreu de la Barca que pretén fer 347 acomiadaments

Economia.

Es pretén deslocalitzar la producció de Sant Boi per centralitzar-la a Sant Andreu amb un moviment que fa sospitar als sindicats.
Es pretén deslocalitzar la producció de Sant Boi per centralitzar-la a Sant Andreu amb un moviment que fa sospitar als sindicats.

Després de les diferents solucions plantejades per la representació dels treballadors i treballadores als darrers dies, l’empresa SELECTA manté la seva pretensió d’acomiadar entre 297 i 347 treballadors dels diferents centres que té arreu de l’Estat, no deixant altra sortida que la mobilització i la vaga indefinida convocada, amb suport de CCOO, a partir del proper 13 d’octubre.

El passat dimarts 6 d’octubre davant la mediació al SIMA-Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge, i el dimecres en la darrera reunió de la taula negociadora.

L’empresa es manté en la seva posició de no retirar l’ERO i d’acomiadar entre 297 i 347 persones treballadores, rebutjant així les diverses propostes que la representació dels treballadors va plantejar com a alternativa: la d’acollir-se a un ERTO que possibilita el darrer RDL 30/2020 com a mesura de defensa de l’ocupació.

O bé de rebaixar la quantitat de personal afectat per acollir-se de forma voluntària a l’acomiadament. Selecta disposa de dos centres de treball a Catalunya: a Sant Andreu de la Barca i a Sant Boi de Llobregat, amb un total de 110 persones treballadores. L’empresa pretén tancar el centre de Sant Boi absorbint totalment l'activitat des de Sant Andreu de la Barca.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article