Unió de Pagesos denuncia manca d’ inversions de drenatge a la zona de l’ Outlet Viladecans i que la Riera dels Canyars de Gavà rep aigües brutes

Economia.

El sindicat recorda que ha denunciat el mal funcionament del sistema a l'Ajuntament diverses vegades, sense que el consistori hagi resolt el problema.
El sindicat recorda que ha denunciat el mal funcionament del sistema a l'Ajuntament diverses vegades, sense que el consistori hagi resolt el problema. | Una reunió entre la pagesia de Gavà i Viladecans al gener.

Unió de Pagesos insisteix a demanar a les administracions inversions urgents per millorar el drenatge de la zona de Gavà i Viladecans del Parc Agrari del Baix Llobregat amb l'objectiu de garantir el futur de l'agricultura en aquesta àrea.

Ja que després de les pluges del cap de setmana s'ha tornat a inundar la zona agrícola i ha afectat els cultius d'aquesta part del delta del Llobregat per cinquena vegada aquest any.

El drenatge deficient d'aquesta zona és un problema des de fa molts anys. Les corredores condueixen l'aigua fins a l'estany de la Murtra, i en aquest punt l'aigua va cap al mar, però l'autovia C-31 fa de barrera i impedeix un drenatge ràpid, que és clau perquè no es perdin les collites.

Als anys noranta ja es va fer una actuació de millora, posant un cargol d'arquímedes per a que l'aigua acumulada als camps desaigüés més ràpidament, però aquesta solució va ser insuficient, i des de llavors periòdicament s'han anat perdent collites per aquest motiu. El pas dels anys i els darrers episodis de pluges intenses han portat la pagesia a una situació insostenible.

Tot i que hi ha diversos estudis amb propostes de solucions a aquest problema, fins aquest moment cap administració s'ha compromès a invertir-hi per arreglar la situació de manera definitiva, alhora Unió de Pagesos demana a l'Agència Catalana d l'Aigua (ACA) que actuï de manera urgent per resoldre aquesta situació.

Aquesta entitat ha creat una comissió per estudiar les actuacions de millora, però ha negat la participació al sindicat, al juliol va comunicar que licitava un nou cargol d'arquímedes sense que Unió de Pagesos tingui constància que s'hagi engegat el procediment.

D'altra banda, la riera dels Canyars, a Gavà, continua rebent aigües brutes d'aquest municipi, en una de les zones on aquesta riera s'utilitza per entrar als camps de cultiu, ja que és l'antic camí de l'Agullé, la qual cosa crea un problema de salubritat important.

Unió de Pagesos reclama a l'ACA una solució urgent i definitiva per aquest problema, ja que les solucions provisional que s'han posat en marxa fins ara han demostrat que són ineficients, tal com el sindicat ja havia denunciat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article