Gavà fa una campanya especial de conscienciació sobre la crisi sanitària enfocada al jovent

Societat., Salut.

Educadors de carrer vetllaran per un oci saludable i segur entre el jovent de Gavà.
Educadors de carrer vetllaran per un oci saludable i segur entre el jovent de Gavà.

A partir d’aquest cap de setmana, Gavà comptarà amb tres educadors i educadores de carrer amb l’objectiu de conscienciar als joves perquè evitin conductes de risc.

En aquests mesos de pandèmia, a Gavà, com a altres municipis, col•lectius de joves fan un ús de l’espai públic que provoquen situacions diverses com ara augment de la brutícia que els i les joves deixen als diferents espais públics, no compliment de mesures de prevenció pel contagi de la Covid-19.

Y un augment en alguns casos i zones concretes grups de joves realitzen botellots, una pràctica que està prohibida i que provoca que hi hagi hagut un increment de les denúncies per consum a l'espai públic.

El projecte contempla la contractació de tres educadors de carrer durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, a les nits de cap de setmana i alguna tarda amb diferents funcions.

Els i les educadores anirien en un equip de tres, durant la tarda, vespre i nit de divendres i dissabte, realitzant diferents tasques. També disposarien d’alguna tarda entre setmana per fer treball intern i per identificar espais i joves durant aquesta franja horària.

L’horari de les persones educadores serà els divendres i dissabte de 19:00 a 02:00 h, quest serà modificable en funció de les necessitats o de les característiques del servei.

La intervenció dels i les joves educadores es realitzaria amb coordinació amb la Policia Municipal, per si és necessària la intervenció dels agents en situacions de risc detectades, ja que els i les educadores no exerciran sancions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article