ERC l’ Hospitalet vol que les Ordenances Fiscals “siguin més justes per ajudar les famílies i impulsin la recuperació de l’economia”

Política.

Consideren que en el context actual marcat per la Covid-19 es necessiten unes ordenances fiscals orientades a la recuperació.
Consideren que en el context actual marcat per la Covid-19 es necessiten unes ordenances fiscals orientades a la recuperació.

Esquerra Republicana ha presentat al•legacions a les ordenances fiscals de l'Ajuntament de l'Hospitalet per l'any 2021, després d'haver votat en contra de la proposta presentada pel govern de Núria Marin en el Ple extraordinari celebrat el passat 9 d'octubre. Entre les propostes que volen incorporar els republicans hi ha la rebaixa de l'IBI del 5% durant aquest mandat.

Tot i que en el mandat anterior ERC ja va acordar amb el PSC la rebaixa del 2% en el període 2017-2019, en l'actual mandat el govern socialista s'ha negat a baixar l'IBI després de la pujada del 3% que van aprovar en començar el període actual.

Esquerra Republicana considera que cal compensar aquest augment de la pressió fiscal i donar suport a les famílies que en aquests moments estan patint les conseqüències de la Covid-19.

En aquesta línia, també es proposen noves bonificacions destinades a famílies nombroses i també monoparentals, així com per fomentar el lloguer.

Els republicans també demanen incorporar mesures per millorar la sostenibilitat, amb noves bonificacions per la instal•lació de plaques solars o la utilització d'energies renovables produïdes a la ciutat, incrementar les destinades als vehicles “zero emissions” i “eco”, així com per les empreses que posin en marxa plans de transport sostenibles per als seus treballadors.

Un altre dels àmbits que volen prioritzar els republicans és el suport al comerç local, els mercats i la petita i mitjana empresa, augmentant les bonificacions sobre les taxes d'escombraries, terrasses i mercats per a parades, comerços, establiments, bars i restaurants de la ciutat.

Esquerra Republicana també proposa estudiar la creació d’una nova taxa sobre el comerç electrònic de grans plataformes perquè reverteixi en potenciar el comerç local, com ja s'està plantejant a Barcelona.

El portaveu republicà i cap de l'oposició, Antoni Garcia, ha lamentat que “la proposta d'ordenances presentades per l'equip de govern no són les que necessita l'Hospitalet per sortir d'aquesta crisi provocada per la Covid-19”.

I ha afegit que “el govern de Núria Marin ha perdut una nova oportunitat de posar en marxa polítiques orientades a la recuperació i pensades per la gent, davant l'impacte social i econòmic provocat per la pandèmia”.

En aquest sentit, el portaveu republicà ha assenyalat que “presentem aquestes al•legacions per corregir la proposta actual, i aconseguir que l'Hospitalet tingui unes ordenances fiscals socialment més justes, que fomentin la sostenibilitat i estiguin al costat de les famílies, el comerç local i la petita i mitjana empresa en aquests moments complicats”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article