Creats 60 llocs de treball al Prat amb l'impuls del centre d'R+D per a projectes de 5G

Economia.

La tecnologia 5G ofereix més capacitats de transferència d’informació amb una latència mínima i això obre tot un nou ventall de noves aplicacions mòbils
La tecnologia 5G ofereix més capacitats de transferència d’informació amb una latència mínima i això obre tot un nou ventall de noves aplicacions mòbils

L’empresa alemanya Giesecke+Devrient (G+D), especialitzada en seguretat en l’àmbit digital, ha creat 60 llocs de treball per a impulsar el seu centre d’R+D al Prat de Llobregat.

El grup alemany, que va establir-se a Catalunya l’any 1987, i que avui compta amb una plantilla de més de 750 treballadors, consolida així aquest centre que dona suport a tot Europa per centrar-se en el desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G per a sectors com la telefonia mòbil i l’automoció.

Per aquest projecte d’R+D, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Actualment hi ha més de 1.100 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya.

En concret, des d’El Prat, G+D concentra la seva principal planta de producció de smartcards a Europa i hi té localitzat un dels seus hubs d’investigació i desenvolupament més importants a escala mundial, a més de les seves oficines centrals per a la península Ibèrica.

Entre altres tasques, l’equip del Prat treballa projectes en l’àmbit del 5G, com ara el desenvolupament de hardware i software, així com projectes de servidors de generació de dades per a aplicacions com l’IoT, els desenvolupadors mòbils o l’automoció.

Fundada l’any 1852 i amb seu central a Munic, G+D disposa d’una plantilla global d’11.500 treballadors en 33 països i va tancar l’any 2019 amb una facturació de 2.450 milions d’euros.

Globalment, l’empresa alemanya desenvolupa, produeix i comercialitza productes i solucions en àmbits com els pagaments analògics i digitals; la connectivitat digital de persones i màquines a internet o la protecció d’identitats i d’infraestructures digitals.

L’empresa treballa per a diversitat de sectors com ara els bancs centrals, la banca comercial, els operadors i fabricants mòbils, l’automoció o el sector governamental. En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article