El teixit industrial d’ Abrera en perill acomiadaments al 75% de la plantilla de Doga i mobilitzacions contra el tancament definitiu de Faurecia

Economia.

L’objectiu és fer visible el conflicte generat per la presentació de l’expedient, defensar els llocs de treball i rebutjar els acomiadaments.
L’objectiu és fer visible el conflicte generat per la presentació de l’expedient, defensar els llocs de treball i rebutjar els acomiadaments.

Les treballadores i treballadors de la fàbrica de Faurecia d’Abrera iniciaven aquesta setmana un calendari de mobilitzacions contra l’ERO presentat per l’empresa per acomiadar 160 persones.

CCOO, que té la majoria del comitè, també ha convocat una marxa lenta de vehicles el dijous 12 de novembre, a partir de les 16.30 h, que sortirà des de davant de la fàbrica, recorrerà els carrers del polígon industrial, anirà fins al polígon ca n’Amat de Martorell i finalitzarà de nou davant de Faurecia.

CCOO d’Indústria de Catalunya dona suport a la mobilització i les reivindicacions dels treballadors i treballadores de Faurecia i recorda que han demostrat sobradament el seu compromís amb l’empresa, com es va veure ara fa un any quan es va produir l’incendi a la planta d’Abrera i la plantilla es va bolcar de ple per tornar a posar en marxa l’activitat de la planta.

Per altra banda, CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja l’ERO que ha presentat l’empresa Doga Metalparts per acomiadar 49 persones de les 76 que té en plantilla, adduint raons productives i organitzatives.

CCOO denuncia que l’expedient no respon a causes justificades, sinó que es tracta d’una decisió estratègica del Grup Doga, que pretén deslocalitzar part de la producció de la planta d’Abrera a la fàbrica que té a Navarra.

La planta de Doga Metalparts té a Abrera és dedica a l’estampació per al sector de l’automoció i treballa per al Grup Doga i per a clients externs, precisament aquesta és la part de producció que es traslladaria fora.

Aquest expedient suposa la sortida de més de la meitat de la plantilla d’Abrera i no es planteja cap proposta de viabilitat per a les persones que continuïn a l’empresa.

CCOO adverteix la direcció de Doga Metalparts que no acceptarà mesures traumàtiques i reclama garanties de futur per a la planta d’Abrera, per tot això exigeix a la direcció de Doga la retirada de l’expedient i que faci marxa enrere en les seves intencions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article