L’ AMB invertirà quasi 120MEUR per accelerar i impulsar projectes i serveis de mobilitat sostenible, de transició energètica i de millora d'espais naturals

Societat.

L’ ens supramunicipal promet inversions per superar la crisi del coronavirus.
L’ ens supramunicipal promet inversions per superar la crisi del coronavirus.

Concretament, aquests dos programes d'inversió aprovats ahir, que ajudaran a reactivar l'economia de la metròpolis de Barcelona i crear llocs de treball al territori metropolità, són el Pla de sostenibilitat ambiental per als municipis de l'AMB (PSA 2020-2023) i el Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG 2020-2023).

"La covid-19 ha impactat fortament en la vida social i econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona i dels seus ciutadans. Aquest context socioeconòmic sobrevingut, provocat per la pandèmia, encara fa més necessari que continuem fent i aplicant polítiques adreçades a la cohesió social i territorial. Amb aquests programes d'inversió intentem revertir, tant com sigui possible, la inestabilitat social, econòmica i financera actual", exposa el vicepresident executiu de l'AMB alhora que Alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

"En aquest sentit, aquesta crisi ha posat sobre la taula la necessitat d'accelerar la implementació mesures, serveis i projectes que l'AMB ja estava treballant en l'àmbit de la sostenibilitat des de les diferents àrees de gestió, i d'endinsar-se en d'altres de nous. Ara, gràcies al PSA, totes aquestes mesures s'integren dins d'un gran pla transversal amb una potent dotació econòmica al darrera que les farà realitat", ha afegit Balmón, que ha recordat que la suma d'aquest dos programes, de 118,4 milions d'euros, duplica l'import de les inversions per a aquest mandat.

El PSA, amb una dotació total de 110 milions d'euros, és un programa d'inversions per als municipis de l'AMB que vol impulsar projectes de mobilitat urbana sostenible i adaptar-la als nous requeriments sorgits arran de la covid-19, i també vol promoure la transició ecològica i energètica mitjançant inversions en la gestió de recursos i residus municipals, entre d'altres.

La finalitat del PSG 2020-2023, dotat amb 8,4 milions d'euros, és invertir en espais fluvials metropolitans, recuperar zones degradades i integrar infraestructures.

L'objectiu final d'aquestes inversions és consolidar, recuperar i millorar la infraestructura verda metropolitana, que en els darrers anys ha esdevingut tot un referent com a espai social i de lleure per als ciutadans de la metròpolis de Barcelona i que, durant aquesta pandèmia, ha ratificat i incrementat la seva importància.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article