El PSC del Baix Llobregat assegura que “manquen recursos i polítiques feministes reals per lluitar contra la violència masclista”

Política.

Poveda no ha deixat passar la oportunitat per fer precampanya “el feminisme socialista és el canvi que Catalunya necessita".
Poveda no ha deixat passar la oportunitat per fer precampanya “el feminisme socialista és el canvi que Catalunya necessita".

Amb aquestes paraules Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat s'ha dirigit a la premsa en el dia contra la violència masclista,"recordem que a Espanya només aquest 2020 han estat assassinades 41 dones per violència masclista. 5 d'elles al Baix Llobregat: a Esplugues, una mare i la seva filla, a Sant Joan Despí, a Viladecans i a Corbera. Les volem recordar. Parlar d'aquesta tragèdia".

Poveda ha denunciat que "mentre la societat evoluciona la violència vers les dones en comptes de disminuir augmenta, al Baix Llobregat s'ha incrementat amb més de 1000 denúncies només aquest any".

En aquest sentit, el també Alcalde de Sant Joan Despí ha insistit en el fet que “cal un esforç per part de la societat per denunciar aquesta violència, però sobretot per part de les administracions".

El primer secretari ha carregat contra el Govern de la Generalitat "dedica 2 milions d'euros menys al 2020 que al 2010. És un drama: en deu anys la violència augmenta i el pressupost per combatre-la es redueix. No s'entén".

Poveda ha denunciat que el Govern de la Generalitat “no ha estat capaç d'impulsar polítiques ni incrementar els recursos dels jutjats que pateixen llistes d'espera inacceptables ", i continuava, “una dona que pateix violència no pot esperar un any a que es solucioni el seu problema ni acceptar conviure en una mateixa habitació amb una altra víctima i els seus fills perquè no tenim recursos per oferir-li una pròpia"

Finalitzava declarant que "els i les socialistes reivindiquem aquest dia els 364 dies restants de l'any i aquesta setmana farem actes a ajuntaments i a municipis per expressar la nostra lluita per l'eliminació de les violències masclistes.”

La secretària de Feminisme del PSC del Baix Llobregat, Gemma Badia, ha denunciat que a la comarca el segon trimestre, “comptabilitzem 464 denúncies. Davant aquesta situació, necessitem i exigim recursos. Necessitem i exigim jutjats capaços, suport real i mesures de conciliació laboral".

Tal com ha dit Badia, "les dones patim aquest masclisme que la dreta nega i que és una realitat que no es pot qüestionar" i ha recordat que "com a societat hem de donar veu i sortida a aquestes dones que encara no tenen aquesta força, per això serveix el dia per l'eliminació de les violències masclistes i per això volem un govern feminista socialista a la Generalitat."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article