CCOO del Baix Llobregat commemora el 25N i presenta el seu projecte “portes violetes espais segurs”

Societat.

Durant la pandèmia, tant les organitzacions i entitats de dones com els serveis especialitzats han rebut un augment de demandes d’atenció.
Durant la pandèmia, tant les organitzacions i entitats de dones com els serveis especialitzats han rebut un augment de demandes d’atenció.

CCOO posa a disposició, a tot Catalunya, els seus locals amb portes violetes, on les dones que pateixen violència masclista poden rebre informació, orientació i acompanyament. Es tracta d’espais segurs que tenen la vocació de sumar un nou recurs a la xarxa de serveis i recursos que tant entitats com administracions ofereixen a les dones que pateixen violències.

Ahir, el comitè de Dones de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que al seu 11è congrés es va definir com a sindicat feminista, va organitzar l’acte: “Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!”, dins dels actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència masclista envers les dones, que està organitzant CCOO arreu del territori.

L’acte realitzat de manera semipresencial a la seu del sindicat a Cornellà i via telemàtica al propi canal d’Instagram, s’ha fet la lectura del Manifest del 25N i al final s’ha organitzat una performance en record al miler de dones assassinades per la violència masclista des que es va començar a comptabilitzar el 2003.

El Baix Llobregat va viure en 2019 un any negre, amb cinc dones mortes per violència masclista, i ja són quatre les víctimes d'aquesta xacra social, cinc comptant a Ciria, una nena de 3 anys, cruelment assassinada pel seu pare, en el que portem de 2020.

L’acte va ser conduït per Mónica Alarcón, secretària de Dones, Igualtat i Polítiques LGTBI de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, "ara que CCOO obrim un nou període congressual, és important que continuem aprofundint en la feminització del sindicat, posant les polítiques d’igualtat i l’erradicació de les violències masclistes al centre de la nostra acció sindical a l’empresa i la societat”.

La sindicalista, també ha afegit:“... reclamem canvis i recursos per a la prevenció, l’atenció i la recuperació de tota mena de violències masclistes que s’han agreujat en aquest context de pandèmia. CCOO apostem per polítiques decidides que posin la vida al centre amb assignació pressupostària que les puguin garantir, i així ho estem exigint als espais de concertació social on som presents.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article