Licitades les obres d'ampliació i millora del ramal de mercaderies del Port-Sant Boi dels FGC

Societat.

Estat actual del ramal.
Estat actual del ramal.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té en licitació les obres d’ampliació i millora de l’actual via d’apartador del ramal del Port-Sant Boi, entre els punts quilomètrics 6,4 i 6,8 de la línia Llobregat-Anoia.

Els treballs consisteixen en ampliar la longitud de la via doble dels 375 metres actuals als 550 metres i millorar-ne l’operativa per tal de garantir i augmentar la qualitat del servei.

Aquest apartador forma part del tram de via que FGC va cedir a Adif l’any 2017 per als accessos ferroviaris al Port de Barcelona. Finalment, un cop descartada aquesta alternativa, FGC ha recuperat aquest 7 d’octubre passat la via i, en paral•lel ja ha iniciat els treballs del projecte de millora.

L’actuació, amb un pressupost d’1,1 milions i 7 mesos d’execució, inclou la renovació dels dos aparells de via que donen accés a la via d’apartador, situada al punt quilomètric 6, i la renovació de tota via d’apartat.

Amb aquesta actuació es millorarà la capacitat de maniobres dins del ramal Sant Boi-Port de Barcelona així com la qualitat i fiabilitat de la línia, s’homogeneïtzarà el material de la superestructura i de via amb la part renovada i es realitzarà la reposició de nou balast.

Les obres, que es realitzaran sense afectar el servei, consistiran en el desmuntatge i substitució de la superestructura de via existent, l’ampliació de la plataforma tant horitzontalment com longitudinalment, la construcció d’una nova cuneta de formigó i la col•locació de nous aparells de via.

L’allargament de l’apartador es realitza per necessitats operatives per tal d’evitar, en cas de necessitat, esperes en llocs allunyats del destí final de les mercaderies. Aquesta proximitat al punt final permetrà millorar i fer més eficient el transport ferroviari de mercaderies.

Comentaris

Rafael L'hospitalet
1.

Vaig moltes vegadas en bicicleta per aquests recorregut .Espero Varela doble via aviat.

Comenta aquest article