Durant el 2020 els Mossos han denunciat trenta persones a l’ Hospitalet com a presumptes autores d'un delicte de simulació de delicte i d'estafa

Societat.

La intenció de simular ser víctima d'un robatori violent és la de cobrar la indemnització de la seva assegurança.
La intenció de simular ser víctima d'un robatori violent és la de cobrar la indemnització de la seva assegurança.

Les investigacions es van iniciar quan les persones van denunciar haver estat víctimes de robatoris violents a la via pública.

Els agents van comprovar que aquests robatoris no havien existit i en realitat es tractaven de furts o de pèrdues, la intenció dels denunciants era la d'obtenir una indemnització per part de la companyia asseguradora.

El cos de Mossos d'Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l'Administració de Justícia, les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

L'objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d'un delicte d'estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros. I si no la superés, la pena és d'un a tres mesos de multa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article