Sis entitats signen un acord “per enfortir el compromís comunitari, la convivència i la cohesió social” al barri de Sant Cosme del Prat

Societat.

Representants de totes les parts abans de signar l’ acord.
Representants de totes les parts abans de signar l’ acord.

L'Ajuntament del Prat, la Fundació "la Caixa", la Diputació de Barcelona, la Generalitat, la Delegació del Govern estatal a Barcelona i la Fundació Secretariado Gitano han signat l'acord per a Sant Cosme.

L'ERI servirà per reforçar la col•laboració i el treball en xarxa entre els diferents agents implicats al barri de Sant Cosme, entre els quals hi ha les administracions, les institucions i la ciutadania, per tal d'oferir una millor resposta a les necessitats de la zona.

L'acord per constituir el nou Espai de Relació Institucional neix fruit del treball conjunt del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) de la Fundació "la Caixa" i del Pla d'Actuació Sant Cosme (PASC), aquest forma part del protocol de compromisos i actuacions del Pla Estratègic de Sant Cosme 2020-2030.

Mitjançant el nou pla estratègic, l'Ajuntament del Prat de Llobregat, juntament amb d'altres entitats públiques i privades, es comprometen a continuar treballant per promoure i afavorir la cohesió social i la convivència ciutadana intercultural al barri.

Els participants en aquest acte han destacat l'alt nivell d'implicació de la xarxa de professionals de l'administració i d'entitats socials de diversos àmbits que treballen pel barri de Sant Cosme, juntament amb els seus veïns i veïnes.

Actualment, al voltant de 70 persones participen en els diferents espais de treball al barri, entre personal tècnic i ciutadans i ciutadanes implicades en el teixit social.

En la jornada es van compartir els avenços del procés comunitari intercultural, i com aquest ha contribuït i donat forma a una metodologia de treball col•laboratiu al barri, que ara forma part del Pla Estratègic de Sant Cosme 2020-2030.

Els Espais de Relació Institucional donen suport i sostenibilitat als processos comunitaris desenvolupats a cadascun dels 36 municipis que integren el Projecte ICI, i faciliten la col•laboració, la complementarietat i les sinergies entre els diferents recursos implicats, entre els quals hi ha administracions, institucions i la ciutadania, per tal d'oferir una millor resposta a les necessitats de cada zona.

L'existència d'aquests espais facilita i impulsa la sostenibilitat per donar les respostes coordinades i integrades que necessiten les ciutats del segle xxi.

Davant la diversitat social i cultural, cal marcar estratègies que reverteixin en la integració intercultural i afavoreixin la cohesió social, les quals també impliquen valorar la diversitat com un motor d'innovació, transformació i desenvolupament social, cultural i econòmic dels nostres barris i ciutats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article