Gavà digitalitza l’ aforament als mercats municipals per dinamitzar el servei i garantir la seguretat sanitària

Societat.

Es tracta d’ una eina que permet lluitar contra la alerta sanitària i incentivar el consum segur.
Es tracta d’ una eina que permet lluitar contra la alerta sanitària i incentivar el consum segur.

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa un servei de control d’aforament digitalitzat en els dos mercats municipals, MercaGavà i Mercat del Centre, amb l’objectiu de garantir encara més la seguretat sanitària al conjunt de clients, paradistes i treballadors.

El dispositiu afavoreix el correcte funcionament dels mercats i vol evitar, en el context actual, que es puguin convertir en un punt de transmissió comunitari del virus.

El servei s’ha activat arran de la resolució de la Generalitat de Catalunya que estableix la necessitat de dur a terme aquest control en temps real a diversos equipaments, entre ells els mercats.

Els darrers mesos, a causa de la Covid-19, els mercats han justificat més que mai la seva raó de ser com a servei públic, esdevenint un equipament bàsic per assegurar el subministrament alimentari al conjunt de la ciutat sense cap tipus d’interrupció.

La implantació d’aquest servei de control d’aforament digitalitzat permetrà: - Garantir una baixa densitat d’ocupació a l’interior dels mercats. - Generar alertes en funció del nivell d’ocupació a l’interior dels equipaments. - Tenir informació en temps real del nivell d’aforament.

Per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha comprovat el funcionament personalment tal i com es veu a la imatge, “en l’actual situació de pandèmia aquest sistema esdevé necessari per controlar en tot moment l’aforament i evitar aglomeracions”.

A més, Sánchez destaca que “les dades que s’obtinguin mitjançant aquest servei permetran també, tant a l’Ajuntament com als operadors dels mercats, tenir informació relativa al número total de persones per hora, dia, setmana o mes que els visiten, i analitzar tendències d’afluència, entre d’altres aspectes. Informació que un cop analitzada, pot servir per iniciar campanyes de promoció i dinamització comercial i per valorar-ne el resultat”.

El servei es va començar a implantar fa uns dies. Actualment està funciona en període de proves i es preveu que en les properes setmanes estigui totalment operatiu.

Per altra banda, aquests dies l’Ajuntament de Gavà també ha engegat un altra actuació de millora als mercats municipals, l’inici del procés d’implantació d’EMAS, el sistema d’eco-gestió i auditoria ambiental de la Unió Europea per a l’activitat de coordinació i supervisió de MercaGavà i Mercat del Centre.

Es tracta d’una prestigiosa eina de gestió que distingeix aquelles organitzacions que, un cop implementada, demostren compliment normatiu i millora dels resultats ambientals de la seva activitat. Així mateix, permet superar de forma positiva l’auditoria externa que duu a terme per un verificador ambiental acreditat.

La implantació d’aquest servei de control d’aforament digitalitzat permetrà garantir una baixa densitat d’ocupació a l’interior dels mercats, generar alertes en funció del nivell d’ocupació a l’interior dels equipaments i tenir informació en temps real del nivell d’aforament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article