La batalla legal pel PDU GranVia de l’ Hospitalet comença amb Generalitat i Ajuntament anunciant front comú per defensar-lo

Política.

Calvet, Marín i el secretari de l'Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, durant el Consell General del Consorci.
Calvet, Marín i el secretari de l'Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, durant el Consell General del Consorci.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que el Departament presentarà recurs de cassació contra les recents sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul•len el Pla director urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat.

Al mateix temps, Generalitat i Ajuntament de l’Hospitalet començaran a treballar per reformular el PDU. Calvet ha presidit avui, juntament amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, el Consell General del Consorci per a la reforma de la Granvia, que és l’òrgan mixt que ha de tirar de endavant les actuacions contingudes en el PDU.

El TSJC va sentenciar que el PDU vulnerava el principi de jerarquia normativa, en considerar que la seva tramitació corresponia a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i no a la Generalitat, que s’hauria hagut de limitar a fer-ne l’aprovació definitiva.

D’altra banda, qüestionava la ubicació d’un 5% de les zones verdes incloses en l’àmbit del PDU. Segons ha recordat Calvet, “estem davant d’una actuació d’especial rellevància social i econòmica”.

“Aquest projecte crea les condicions que ens han de permetre generar un important percentatge del PIB del país i llocs d’ocupació de valor afegit”, ha comentat, atès que l’objectiu del Pla és “crear un clúster d’activitat de l’àmbit de les ciències de la salut i la biomedicina, generant sinergies entre l’actual Hospital de Bellvitge, l’Hospital Duran i Reynals i la pròpia Universitat de Barcelona”.

“Acatem aquesta sentència, com no pot ser d’una altra manera”, ha assegurat, “però no la compartim perquè, en ser precisament un projecte d’especial rellevància social i econòmica, creiem que té un interès que va molt més enllà del propi municipi de l’Hospitalet i, fins i tot, de l’Àrea Metropolitana”. “Per això és la Generalitat qui redacta aquest PDU”, ha volgut emfasitzar.

“Respecte les zones verdes, cal recordar que el Pla en té un escreix important i, per tant, la funcionalitat d’algunes d’aquestes zones verdes no pot qüestionar la totalitat del pla director”, ha defensat el titular del DTES. Per aquests motius, el conseller Calvet ha anunciat dues vies d’actuació davant les sentències judicials.

Per una banda, tant la Generalitat com l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat com el propi Consorci per a la Reforma de la Granvia presentaran recursos de cassació.

L’alcaldessa Núria Marín ha dit, en relació amb les dues sentències sobre el PDU Granvia L’H del TSJC, que el projecte és “cabdal no només per a l’Hospitalet i l’àrea metropolitana de Barcelona, sinó també per a Catalunya” i que “estem davant d’una qüestió de forma i no de fons”.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article