Els dies 1 2 i 3 d'octubre Esparreguera estrena el seu primer Festival de Circ Contemporani que pren el nom de La Palanca

Cultura.

En referència a aquest element tan emblemàtic del patrimoni industrial municipal.
En referència a aquest element tan emblemàtic del patrimoni industrial municipal.

La programació del festival s'ha fet de la mà de la direcció artística de Laura Alcalà i l'esparreguerí Oriol Escursell i s'ha optat per espectacles de petit format i gran qualitat.

El certamen té la voluntat d'apropar aquesta disciplina a tots els públics i ho fa amb una programació que abraça diferents tècniques del circ i múltiples estètiques i compta, a més, amb una producció pròpia, Respira.cions.

Aquest serà l'espectacle inaugural creat de la mà de l'esparreguerina Anna Rodríguez Escalé, que pretén portar el circ a un lloc inaudit, com és la nau central de l'església de Santa Eulàlia.

Al llarg d'aquests tres dies diferents espais de la vila, com el Teatre de La Passió, el Patronat Parroquial, la plaça del Centre, l'Escorxador o la Colònia Sedó es convertiran en l'escenari de vuit espectacles de circ d'autor i multidisciplinars de la mà de diferents companyies professionals procedents de França i Catalunya.

El festival també compta amb espais per a la reflexió al voltant del circ contemporani i un seguit d'activitats complementàries relacionades amb els 50 anys de les inundacions del 1971 que van provocar la desaparició de la Palanca.

Les entrades i el programa per assistir als diferents espectacles es posaran a la venda a partir del 22 de setembre a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat.

El festival La Palanca té la voluntat d'acostar el circ a tots els públics i amb aquest objectiu ha programat també l'espectacle d'acrobàcies, piruetes i humor Ricky, el profesor de tenis, de la cia La Mano Jueves, que es podrà veure dimecres 22 de setembre a les 6 de la tarda en el marc de la Setmana +65.

I una funció escolar el 29 de setembre al Teatre La Passió amb Ex-Libris de la cia Voël, una peça que parla de la falta de comunicació i de la recerca de moments d'inadvertida felicitat al dia a dia.

Així mateix, el dijous 30 de setembre a les 7 de la tarda a Can Pasqual, es farà el taller de l'espectador "Fem junts La Palanca", en què a través d'activitats i dinàmiques es presentaran els diferents espectacles del festival i es donarà a conèixer de la mà de la Cia. Hotel Iocandi les metodologies de creació d'un espectacle i les eines de construcció d'un personatge.

Totes les activitats i espectacles programats tenen control d'aforament i necessiten reserva prèvia. Les entrades es posaran a la venda a partir del 22 de setembre a través de la web entrades.esparreguera.cat.

Caldrà entrada per a tots als espectacles, excepte Ricky, el profesor de tenis que es farà dins la Setmana +65, el preu de l'entrada general serà de 8 o 6 euros en funció de l'espectacle i els infants a partir de 4 anys, els joves fins a 25 anys, les famílies nombroses o monoparentals, els majors de 65 anys, els jubilats, els pensionistes, els discapacitats i els aturats tenen entrada reduïda de 5,60 o 4,20 euros.

Els nens i nenes menors de 4 anys tenen entrada gratuïta. Així mateix, també necessiten reserva prèvia la resta d'activitats, que són gratuïtes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article