La consellera comarcal de Joventut visita als equips tècnics i polítics d’ Abrera El Papiol i Sant Andreu de la Barca

Política.

Una imatge de la visita a Abrera.
Una imatge de la visita a Abrera.

Amb la finalitat de copsar personalment l’heterogeneïtat de situacions que defineixen la realitat juvenil, la consellera comarcal de joventut, Clara Quirante Soriano, va programar una nova jornada de vistes amb els equips tècnics i polítics d’algunes localitats del Baix Llobregat.

Arran de les converses amb les professionals i els càrrecs electes que conformen les àrees de joventut dels ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, d’Abrera i del Papiol, la consellera va poder detectar reptes comuns i també conèixer problemàtiques particulars que afecten les persones joves de la comarca.

Al llarg del matí la consellera comarcal va conversar sobre molts aspectes que influencien en la trajectòria vital i el benestar de les persones joves de la comarca, com ara l’accés a l’habitatge, les oportunitats formatives i la importància de la detecció precoç en l’àmbit de la salut mental.

I és que cal tenir en compte, per una banda, que el segon trimestre del 2021, per quart trimestre consecutiu, la taxa d’emancipació (16,3%) va tornar a ser la més baixa del segle*.

Per una altra banda, que l’equitat educativa és imprescindible per garantir la igualtat d’oportunitats de desenvolupament personal i professional.

Finalment, que el context social definit per la COVID19 ha agreujat la incidència de les problemàtiques de salut mental, les quals reclamen un abordatge integral i comunitari que requereix conscienciació, compromís i treball en xarxa.

En el marc d’aquestes visites, el Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat també recull demandes i preocupacions que afecten els equips de joventut dels ajuntaments i s’ofereix a donar suport, en la mesura del possible, per reforçar les actuacions que es duen a terme als municipis.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article