Més que un conveni: Cervelló i la Palma tornen a ser germans desprès de 23 anys

Política.

S' ha posat fi a un conflicte desprès de 23 anys.
S' ha posat fi a un conflicte desprès de 23 anys.

Han arribat a un acord per donar compliment a la sentència judicial sobre la segregació de la Palma de Cervelló, d’ aquesta manera es posa fi a un litigi que es remunta a l’any 1998, quan es va constituir com a nou municipi.

L’acord ha estat formalitzat a través d’un conveni firmat el passat 29 de setembre pels alcaldes de les dues corporacions, Xavier González i José Ignacio Aparicio.

El document posa de manifest la voluntat de la Palma de donar compliment a la sentència que obliga a pagar un deute de gairebé 705 mil euros a Cervelló però causant el menor impacte possible als seus serveis municipals, pactant unes condicions que siguin favorables a les dues administracions.

L’acord per pagar aquest deute es farà possible gràcies al Programa d’actuacions de cohesió territorial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que destinarà part dels fons que anirien destinats a inversions de la Palma a favor de l’Ajuntament de Cervelló, durant períodes quadri anuals fins a l’any 2031.

Per a l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, “aquest conveni demostra la voluntat de treballar en comú per solucionar un conflicte històric que posa fi a 23 anys de desacords a causa de la segregació. Amb aquest conveni obrim una porta a l’enteniment, a la col•laboració, a la participació, a l’amistat i al treball conjunt, després de molts esforços, reunions, hores de dedicació i peticions conjuntes a altres administracions”.

I finalitzava “sempre amb el desig d’arribar a un acord entre dos municipis que es consideren amics, veïns i germans i que comparteixen moltes coses. La data de la signatura del conveni és un dia històric, emocionant i molt especial per a tots nosaltres”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article