La Festa del Soterrament de Sant Feliu ha estat una celebració col•lectiva d'aquesta fita històrica per a la capital del Baix Llobregat

Societat., Política.

La màxima autoritat del país el MHP Pere Aragonès no es va voler perdre aquesta fita històrica.
La màxima autoritat del país el MHP Pere Aragonès no es va voler perdre aquesta fita històrica.

Marca, a més, el punt de partida de la consulta ciutadana que decidirà el futur de la ciutat entre el 8 i el 21 de novembre.

El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha adreçat unes paraules al públic assistent posant Sant Feliu com “ciutat exemple a Catalunya que demostra el treball compartit entre les institucions i la ciutadania”.

Aragonès ha afirmat que “després de 40 anys, la cohesió i la lluita conjunta han donat els seus fruits”. Quant a la Consulta del soterrament, el President de la Generalitat ha destacat que “el fet que la ciutadania pugui decidir sempre és una bona opció, més per decidir l’espai on vivim i com volem que sigui la ciutat on vivim”.

Els màxims representants d'algunes de les institucions que han acompanyat el municipi per aconseguir que el soterrament de les vies sigui avui una realitat estan presents en aquesta jornada cabdal per a Sant Feliu, i han intervingut a l'acte públic i de descoberta de propostes de la Consulta del soterrament, on la ciutadania ha conegut per primer cop tant les propostes d'urbanització que permetran cosir la ciutat com les opcions per preservar la memòria de l'estació.

Representants de les entitats i associacions de veïns i veïnes de Sant Feliu han estat els primers en intervenir, seguits pel primer tinent d'alcaldia i regidor de participació, Oriol Bossa, que ha fet una crida a la participació ciutadana en aquesta “oportunitat única i sense precedents ” per decidir el futur de la ciutat. A més, ha afirmat que “cal que la participació en aquesta Consulta sigui un èxit”.

A continuació ha estat el torn de la diputada adjunta a la presidència de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que ha afirmat que “el soterrament era una reivindicació del país, una reivindicació veïnal i aquesta festa ha d’acompanyar aquest nivell de participació. És la força de la reivindicació de la nostra comarca, una comarca lluitadora i reivindicadora.”

Díaz ha afegit que amb el soterrament, Sant Feliu serà “una ciutat segura, agradable, que opta per el transport públic i una ciutat que fa vida de barri”.

Posteriorment ha intervingut el Secretari d'Estat d'Agenda 2030 del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, Enrique Santiago Romero, posant en valor que “després de 40 anys de reclamacions dels veïns, que hagi estat possible és un tot orgull. I el fet que Sant Feliu hagi estat seleccionada com a ciutat pilot en l’agenda 2030, constata que el municipi treballa per millorar la vida dels seus ciutadans” .

Immediatament després, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha destacat que “el soterrament és una reivindicació històrica per molts motius: la primera per evitar més atropellaments, per millorar la freqüència de trens i per cosir i cohesionar la ciutat”. Muñoz ha afegit que “és moment que desaparegui el Sant Feliu de dalt i el Sant Feliu de baix ”.

Un cop ha finalitzat el seu parlament, l’alcaldessa ha fet una crida a la resta d’exalcaldes de la ciutat presents a l’acte, que han pujat a l’escenari per acompanyar-la en el moment en què ha presentat les propostes de la Consulta del Soterrament, desvetllant mitjançant un audiovisual els detalls de les opcions entre les que la ciutadania podrà escollir amb el seu vot entre el 8 i el 21 de novembre a la Consulta del soterrament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article