Un veí de l’ Hospitalet implicat en el segrest d’ una persona durant setmanes

Societat.

Els quatre detinguts a Catalunya van ingressar a presó.
Els quatre detinguts a Catalunya van ingressar a presó.

Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central d'Investigació de Persones (ACIPER) de la DIC, en coordinació amb la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDYCO) de la Costa del Sol, la UDYCO d'Algeciras i la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona de la Policia Nacional van detenir el passat 22 de setembre sis persones, cinc homes i una dona, d'entre 22 i 42 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i marroquina, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, segrest, lesions i pertinença a organització criminal.

Els fets van passar el 5 d'abril de 2021 quan un home va ser abordat mentre accedia al seu domicili per una persona que va amenaçar-lo amb una arma de foc i, juntament amb altres tres persones, van irrompre al domicili i ho van regirar tot a la recerca de diners i objectes de valor.

Posteriorment, els segrestadors se'l van endur per la força, el van introduir en un vehicle i el van portar fins a un domicili de Barcelona. Des d'allà el van retenir contra la seva voluntat i es van posar en contacte amb la seva família per sol•licitar el pagament d'un rescat com a condició per al seu alliberament.

Un cop la família va fer efectiu el pagament de 20.000 euros la víctima va ser alliberada sota l'amenaça que, si no feia un segon pagament de 40.000 euros més, la integritat de la seva família i seus negocis se'n podrien veure afectats.

Les gestions d'investigació es van basar en un primer moment en l'obtenció d'imatges, en la inspecció policial i l'obtenció d'altres indicis que permetessin identificar els autors, la ubicació del domicili on el van tenir retingut i en establir un operatiu de protecció envers la víctima i la seva família.

Una d'aquestes gestions va permetre identificar un vehicle emprat en els fets, el qual al llarg de la investigació es va desplaçar a Algeciras (Cadis) i posteriorment a Estepona (Màlaga).

Per aquest motiu, en el marc de la coordinació interpolicial, es va crear un equip de treball conjunt entre agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de Mossos i la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDYCO) de la Costa del Sol i Algeciras de la Policia Nacional.

La investigació va permetre identificar plenament sis persones, cinc homes i una dona, relacionades directament amb el segrest i a qui se'ls atribueixen delictes de segrest, robatori violent, lesions i pertinença a organització criminal.

Els quatre detinguts a Barcelona conformaven una agrupació delictiva que, de manera organitzada i estable en el temps, es dedicava a la comissió de delictes greus per obtenir un rèdit econòmic.

Al grup hi havia un repartiment de funcions dels seus membres: tant pel que fa al lideratge com a l'estratègia, de comissió d'accions delictives, d'obtenció d'intel•ligència sobre possibles objectius, de l'ús de mitjans tècnics i d'altres que actuaven com a col•laboradors i encarregats de la part logística.

Pel que fa als detinguts de Màlaga, eren col•laboradors de l'organització als quals els investigadors van enxampar quan intentaven ocultar un arma de foc i aparells de seguiment electrònic emprats pels integrants de la banda.

Per aquest motiu, la investigació va ser molt complexa a causa de l'especialització dels integrants del grup, de la seva mobilitat geogràfica i també de les mesures de seguretat que empraven per dificultar l'acció policial, entre les quals destaquen els canvis de domicili recurrents dels investigats.

El 22 de setembre es va establir un operatiu policial conjunt entre Mossos i la Policia nacional on es van detenir les sis persones investigades: quatre a Catalunya i dues a Torremolinos (Màlaga).

També es van dur a terme quatre entrades i escorcolls als seus domicilis de residència: dos a Barcelona, una a Hospitalet i una altra a Estepona (Màlaga).

A les entrades i escorcolls els agents hi van trobar més de 8.500 euros en metàl•lic, van intervenir dos vehicles que estaven en un dels domicilis i que constaven com a sostrets a més de dos vehicles més propietat de dos dels detinguts, que utilitzaven com a mitjà per a cometre accions delictives.

A banda es va intervenir documentació clau per a la investigació, diversos jocs de claus d'altres vehicles, telèfons mòbils i una armilla antibales.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article