Carles Ruiz presenta la proposta de la Diputació pel desplegament de l’Agenda 2030 a nivell local i urbà

Política.

L’ ens supramunicipal vol facilitar que els municipis s’ impliquin en aquesta proposta.
L’ ens supramunicipal vol facilitar que els municipis s’ impliquin en aquesta proposta.

Els diputats d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i el de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, alhora que alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han presentat l’aposta que fa la Diputació per implantar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) no només a l’acció que duu a terme la pròpia corporació sinó en la tasca que desenvolupen els governs locals de la província.

Ho han explicat durant la segona jornada del primer Fòrum Urbà d’Espanya, que s’està celebrant aquests dies a Sevilla, en una sessió dedicada als projectes pilots de l’Agenda Urbana corresponents a municipis de menor mida.

La trobada tenia com a objectiu constituir una plataforma d’intercanvi i participació de tots els actors i agents rellevants en qüestions de desenvolupament urbà, inclosos els diversos àmbits i nivells de govern.

Pons ha recordat que «des del minut zero la Diputació de Barcelona s’ha posat al costat del Ministeri per treballar en l’Agenda ja que, entre d’altres coses, ens ho creiem»; a més de destacar que «no hi ha cap actuació que s’estigui plantejant, fora de les estrictament necessàries, que la Diputació, en les seves polítiques, no la tingui present en el suport que dona als ens locals».

El diputat d’Infraestructures i Espaís Naturals ha destacat dos de la vintena de projectes tractors de la Diputació que s’estan impulsant des de la seva àrea. El primer és de les Vies Blaves, més de 300 kilòmetres de parc fluvial articulats seguint el curs dels principals rius de la província.

El segon té a veure amb la digitalització aprofitant la xarxa de 1.500 de carreteres incorporant una canalització per fer passar la fibra òptica i connectar així la totalitat del territori arribant als municipis més petits.

Actualment ja s’han executat 850 kilòmetres i hi ha el compromís de completar les dues terceres parts de la xarxa abans de finalitzar l’actual mandat.

D’altra banda, Ruiz també ha participat en la mateixa sessió, en qualitat d’alcalde de Viladecans, on ha recordat que «avui els reptes són globals, avui no podem establir un repte, a cap municipi, que sigui local, d’una forma important», posant com a exemple la transició energètica, els problemes de digitalització, la sobirania industrial; i, ressaltant que aquestes reptes, de caire global, «afecten directament als nostres municipis».

Durant la seva intervenció, el diputat i alcalde ha recalcat que per la implantació de l’Agenda 2030 i dels ODS «és importantíssim el model de participació, ja no és sotmetre el pla a informació pública, és realment desenvolupar un model de compartir coneixement».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article