Xavier Fonollosa alcalde de Martorell serà vicepresident de l’ Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Societat.

Des de l'Arc Metropolità demanen participar dels reptes del futur.
Des de l'Arc Metropolità demanen participar dels reptes del futur.

L’ entitat cerca l'objectiu de reforçar el paper dels municipis de la segona corona i treballar coordinadament amb Barcelona per defensar els interessos dels ciutadans/nes i garantir la vertebració, la cohesió i el progrés de tot el país.

Els municipis de l' Arc Metropolità demanen, “tenir veu en temes cabdals com la mobilitat de la ciutadania, les polítiques d’habitatge, el Pla Territorial Metropolità, les infraestructures, els mecanismes de cohesió com la Llei de Barris i la transició ecològica”.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, és la primera presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità que aquest dijous s’ha escollit a Mataró.

Les dues vicepresidències aniran a càrrec dels alcaldes de Martorell i Vilafranca, Xavier Fonollosa i Pere Regull respectivament, tot i ser un dels municipis fundadors de l’entitat, finalment Terrassa no tindrà participació en els òrgans de Govern de l’Associació supramunicipal.

Aquesta és la primera reunió de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità després de fixar les bases el passat mes d’abril en la Declaració de Martorell.

De moment la nova entitat supramunicipal representa a gairebé un milió d’habitants dels municipis de Terrassa, Sabadell, Rubí, Granollers, Martorell, Mataró, Mollet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquesta associació neix amb el repte d’augmentar la representació a més de 3 milions d’habitants de la segona corona metropolitana.

El principal objectiu de l’Associació és dotar de veu pròpia a aquests municipis en la planificació del territori i en la presa de decisions de país. També detectar problemàtiques comunes i articular i coordinar mesures conjuntes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article