Conveni entre Sant Vicenç dels Horts, Càritas i Fundació Iris per crear dos habitatges per a famílies en situació d’emergència

Societat.

L’Ajuntament avança amb la iniciativa d’enfortir l’habitatge social al municipi i ho fa conjuntament amb les entitats.
L’Ajuntament avança amb la iniciativa d’enfortir l’habitatge social al municipi i ho fa conjuntament amb les entitats.

S’ha signat un conveni per habilitar i gestionar dos mòduls de la Llar Residència, que estan buits fins que la Generalitat no concerti les places Sant Vicenç dels Horts, 8 d’octubre de 2021.

Divendres s’ha signat un conveni de col•laboració a tres bandes entre Càritas Diocesana de Sant Feliu, la Fundació Iris i el consistori, per disposar de dos habitatges d’emergència habitacional per a famílies vicentines en risc d’exclusió.

Es tracta de dos mòduls que s’han habilitat al carrer de Salvador Allende, número 69-71, on la Fundació Iris té una residència adreçada a persones amb diversitat funcional, aquest està valorat en 56.000 € anuals pels anys 2021 i 2022.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la “suma d’esforços” com a “estratègia clau per superar l’adversitat”. I ha afegit: “El suport a les entitats sense ànim de lucre i a les persones més sensibles de la nostra societat, ajuda a fer que les nostres ciutats siguin més fortes i solidàries i facilita millorar la vida de la ciutadania”.

El batlle afirma que Sant Vicenç dels Horts pateix una “greu mancança d’habitatge protegit”, i per aquest motiu “els ajuntaments intentem ajudar a totes les persones malgrat que hauria de ser el Govern qui fes una aposta clara i decidida per l’habitatge social a tot Catalunya”.

El 2006 la Fundació Iris va construir tres mòduls per a una residència tutelada, però la Generalitat encara no ha concertat les places en tot aquest temps. Mentre no es defineixin aquestes places, l’Ajuntament farà ús d’un dels mòduls per a fer front a l’emergència habitacional de persones i famílies que ho requereixen de manera urgent, especialment per a famílies monomarentals.

Càritas es farà càrrec del segon mòdul i els espais estaran coordinats per la figura d’un/a educador/a social. Pla de Reconstrucció Social i Reactivació Econòmica-

Aquesta acció s’emmarca en el compromís del Govern de destinar el romanent municipal del 2020 a actuacions recollides al Pla de Reconstrucció Social i Reactivació Econòmica.

L’estalvi prové dels recursos que no es van gastar l’any passat, principalment per activitats que no es van celebrar arran de la pandèmia, i que ara s’incorporen als comptes vigents.

Així, a més de disposar d’habitatge habitacional, algunes de les inversions previstes són plans d’ocupació per contractar persones a l’atur, instal•lar escales mecàniques a Sant Josep, subvencions a empreses, ajuts per casals d’estiu, ajuts socials, etc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article