Aprovades les 19 actuacions que l'AMB i els municipis metropolitans han acordat per la primera convocatòria dels fons Next Generation EU

Política.

Principalment per dur a terme actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i ajudin a reduir la contaminació ambiental.
Principalment per dur a terme actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i ajudin a reduir la contaminació ambiental.

Aquesta convocatòria, que es realitza en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (Pla Espanya Pot) del Govern central, és exclusiva per als projectes propis de municipis i agrupacions supramunicipals com l'AMB.

Pel que fa als projectes municipals, una de les principals mesures subvencionables és la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) d'àmbit local.

Aquesta estratègia metropolitana es va engegar el passat mes de maig amb la posada en marxa de la ZBE de Sant Cugat del Vallès, i continuarà amb la ZBE de Sant Joan Despí.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, exposava que "amb el suport de l'AMB, els municipis metropolitans estan en unes condicions òptimes per maximitzar les oportunitats del fons europeu. Les polítiques de mobilitat sostenible desenvolupades els darrers anys —encapçalades pel model de ZBE Rondes BCN— posicionen l'AMB i els seus municipis a l'avantguarda de tot l'Estat".

Els fons europeus s'articulen per mitjà del Pla de recuperació, transformació i resiliència, posat en marxa pel Govern central, i que suposa la inversió pública d'àmbit estatal més gran dels darrers anys, amb un total de 69.528 M€, dels quals 13.203 M€ estaran destinats exclusivament a l'Estratègia de mobilitat sostenible, segura i connectada.

Durant el termini de presentació de projectes, que va finalitzar el passat 30 de setembre, l'AMB, com a organisme supramunicipal, va presentar propostes d'actuació en cadascun dels quatre eixos descrits.

En aquest cas, l'AMB opta a aconseguir 40 milions d'euros per a les 19 actuacions i projectes aprovats pel Consell Metropolità el 27 de setembre del 2021. Els municipis de més de 50.000 habitants han optat a dos torns de sol•licitud, amb un màxim de 45 € per habitant.

En total, aquest grup de municipis opta a 175,5 milions d'euros: 112 milions d'euros en primera sol•licitud i 63,5 milions d'euros en la segona.

Per la seva banda, els municipis d'entre 20.000 i 50.000 habitants han optat a un sol torn de sol•licitud, en total, aquest grup de municipis opta a 13,6 milions d'euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article