Les estacions dels FGC de Martorell Pallejà Sant Andreu de la Barca i Sant Vicenç del Horts les properes que tindran aparcaments segurs per a bicicletes

Societat.

El sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport.
El sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en servei a l’estació de Valldoreix el primer de deu nous aparcaments segurs per a bicicletes que instal•larà aquesta tardor a les línies metropolitanes per potenciar una mobilitat més sostenible a través del foment de la intermodalitat bici-tren.

Els bicitancats, amb espai per entre 30 i 50 bicis segons el model, estaran operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i l’accés es farà mitjançant una app que permetrà també consultar el nombre de places lliures en temps real.

La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, acompanyada del president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, Josep Puig, i de les vocals de Mobilitat i Economia de l’EMD, Susana Herrada i Elena Degollada, respectivament, ha visitat avui aquest primer bicitancat.

Subirà ha posat en valor l’aposta de Ferrocarrils per la intermodalitat. “Som una empresa de serveis ferroviaris que evoluciona cap a empresa de serveis de mobilitat i per això apostem per potenciar la intermodalitat tren-bicicleta a través de la instal•lació d’aparcaments segurs per a bicis”, ha indicat.

“Amb els bicitancats donem resposta als reptes que tenim com a companyia: lluitar contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire que respirem; fomentem la intermodalitat perquè facilitem que la ciutadania pugui arribar a les estacions a través de mitjans sostenibles."

El ferrocarril, "és un element troncal però, alhora, hem de donar resposta a la primera i última milla a través d’instal•lacions com aquestes que ajuden a fer aquest ús combinat dels vehicles de mobilitat personal i del ferrocarril".

I donar resposta també, "a l’estratègia de digitalització d’FGC: igual que donem informació en temps real de la ubicació i ocupació dels nostres trens, també es pot consultar el nombre de places disponibles dels bicitancats”, ha manifestat Subirà.

Per usar el bicitancats, caldrà registrar-se a l’app PVerde, disponible tant per al sistema Android com per a iOS. Un cop realitzat, l’usuari rebrà un codi personal per confirmar l’alta i ja podrà operar.

El sistema de control del bicitancat permet consultar també el nombre de places lliures en temps real a la mateixa apli i també al web d’FGC.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article