Dissenyat un pla estratègic per a la transformació del barri de Camps Blancs de Sant Boi

Societat.

Una aportació econòmica de la Diputació de Barcelona permetrà dur a terme les tres primeres accions.
Una aportació econòmica de la Diputació de Barcelona permetrà dur a terme les tres primeres accions.

Els tres projectes previstos posen al centre les persones i les necessitats de la seva vida quotidiana, tot entenent la comunitat com a motor de canvi i les persones com a ve ritables protagonistes de la transformació social i la millora de la qualitat de vida. Per això, s'aposta per apoderar el veïnat i acompanyar les seves iniciatives.

'La cultura transforma Camps Blancs', aquesta iniciativa vol fer de Camps Blancs un punt de referència de la cultura comunitària. El principal instrument serà la formació: en fotografia, dansa, música, teatre circ i arts de carrer.

La intenció és fomentar la cultura popular com a eina d'inclusió, amb el suport d'operadors culturals i socials del territori. En acabar el procés, s'estrenarà al barri un espectacle a l'aire lliure de creació comunitària.

'Les dones transformen Camps Blancs', en aquest cas, s'acompanya un col•lectiu de persones del barri -majoritàriament, dones joves- creat espontàniament durant la pandèmia per gestionar les vivències, inquietuds i necessitats del moment.

Se'ls ofereix formació en igualtat de gènere i participació comunitària per afavorir-ne l'apoderament i la capacitat d'autogestió, reforçar vincles i estimular la vida associativa.

'Les comunitats transformen Camps Blancs', es fa costat al veïnat en el procés de constitució de comunitats de propietaris als edificis del barri, tenint en compte que és un requisit per a la sol•licitud d'ajudes i subvencions per millorar el parc d'habitatges.

Es pretén apoderar el veïnat en la capacitat de gestionar autònomament els assumptes de les seves finques i, en paral•lel, reforçar-hi les relacions de convivència.

Una oficina tècnica funciona ja al Casal de Barri Camps Blancs com a punt de referència de la globalitat de la iniciativa. En aquesta oficina es coordinaran els projectes i hi treballaran diferents professionals.

Un total de tretze barris de la província de Barcelona es beneficiaran de les ajudes de la Diputació de Barcelona dintre del projecte 'Barris i comunitats: motors de transformació social'.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va donar a conèixer aquest projecte a mitjans de setembre, a Barcelona, com a presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de l'organisme supramunicipal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article