El Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Baix Llobregat millor iniciativa en l’àmbit de Serveis a les persones

Societat.

Concretament en la primera edició dels Premis de l’Associació Catalana de Municipis.
Concretament en la primera edició dels Premis de l’Associació Catalana de Municipis.

En aquesta primera edició, l’ACM ha reconegut projectes o accions que els ens locals de Catalunya duen a terme per a transformar els municipis i comarques.

En aquest sentit, d’entre els més de 50 projectes presentats en aquesta convocatòria, s’han guardonat sis iniciatives locals en els àmbits d'Acció Climàtica, Servei a les persones, Desenvolupament Econòmic, Cultura i Governança i Transparència que ajudin a transformar els pobles i ciutats de Catalunya i aportin valor afegit al territori.

El SEAP és un Servei dirigit a detectar, valorar i intervenir en situacions de mal tracte a les persones grans i persones en situació de vulnerabilitat amb patiment emocional, amb l'objectiu de solucionar possibles conflictes i millorar la qualitat de vida d'aquestes.

La pràctica està organitzada al voltant d'un pla d'acció, el qual pretén coordinar els serveis d'àmbits social, sanitari, i judicial al llarg de les diferents fases d'aquest, de manera que cada cop que es detecti una possible situació de maltractament a persones grans, els professionals implicats tinguin les eines per donar una resposta conjunta, articulada i eficaç al problema.

Durant l’any 2020, des del SEAP s’ha atès un total de 76 casos, de 23 municipis diferents de la comarca del Baix Llobregat i s’han obert 17 casos nous.

El vicepresident i conseller de Relacions Institucionals, alhora que alcalde de Martorell Xavier Fonollosa va recollir el guardó en l’acte de commemoració dels 40 anys de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que va tenir lloc a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de Vic, el dissabte 16 d’octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article