LAMB ha col•laborat amb DGT i altres ajuntaments de l’ estat per crear el nou senyal d'advertència de perill d'angle mort

Societat.

El distintiu és de caràcter voluntari.
El distintiu és de caràcter voluntari.

Per protegir els usuaris més vulnerables i reduir la sinistralitat, el poden portar els vehicles de repartiment, distribució de mercaderies, autobusos i camions.

Aquests dies, l'organisme metropolità ja l'està posant a la flota de Bus Metropolità. Així ho ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, durant l'obertura del Consell de Mobilitat de l'AMB.

L'objectiu del nou senyal de la DGT és advertir els usuaris vulnerables del perill que suposa situar-se en alguna d'aquestes zones no visibles quan s'aproximin a aquests vehicles senyalitzats, i que puguin posicionar-se en llocs on siguin visibles, per evitar riscos.

És una primera mesura emmarcada en un conjunt d'accions que s'estan adoptant a la Unió Europea per disminuir el risc d'accidents mitjançant la millora de la visibilitat del conductor d'aquests vehicles.

"Aquest distintiu ajudarà els més vulnerables, com som els ciclistes, i minimitzarà els riscos i els accidents", exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

"També són les petites accions com aquesta les que ajuden a millorar la seguretat de la circulació i, sobretot, de les persones", afegeix Poveda, i recorda que el PMMU 2019-2024, alineat amb les mesures que està impulsant Europa, també té com a repte la reducció de la sinistralitat.

La creació d'aquest senyal ha estat fruit del treball entre administracions, ja que des del primer moment, l'AMB i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Madrid, Saragossa i Logronyo, han treballat de manera conjunta amb la DGT per dissenyar el senyal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article