Celebrat l'acte institucional del dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud al Teatre de la Passió d'Olesa

Societat.

El Secretari General del Departament d'Interior, Oriol Amorós, ha presidit l’ acte acompanyat de l'Alcalde, Miquel Riera.
El Secretari General del Departament d'Interior, Oriol Amorós, ha presidit l’ acte acompanyat de l'Alcalde, Miquel Riera.

En el marc de l'acte s'han lliurat 16 medalles a membres del cos de Mossos d'Esquadra i quatre medalles més a la Jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Hospitalet de Llobregat, al cap de la Policia Local de Sant Pere de Ribes, al cap de la Policia Local d'Abrera i al ciutadà Muhammad Imram Shahzad.

A l'acte, també han assistit el Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el comissari Carles Anfruns, el cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, comissari Eduard Sallent i intendent Joan Carles de la Monja, entre d'altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d'Esquadra.

El comissari cap de la RPMS, Eduard Sallent, en el seu discurs ha remarcat com un dels principals objectius del cos la prevenció en l'àmbit de la violències, com són els delictes de violència sexual, masclista i d'odi i discriminació.

Tanmateix, ha destacat que objectivament les dades mostren la millora en els índexs de seguretat i el notable descens dels fets delinqüencials.

Així mateix, ha posat especial èmfasi en la derivació de la creixent preocupació de la ciutadania per fets relacionats amb la convivència i l'ús de l'espai públic en detriment dels fets estrictament delictius.

En el transcurs de l'acte s'han lliurat 183 felicitacions a membres del cos de Mossos d'Esquadra, 17 felicitacions a membres de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i 11 felicitacions a membres del servei d'administració, cal esmentar que també s'han lliurat 17 felicitacions a ciutadans i empreses.

També s'han lliurat vuit agraïments a la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat, a l'excap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, a l'excap de seguretat del Grupo Banco Santander, a l'Associació de voluntaris/es de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

Al President de la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet de Llobregat, als Comerciants de La Florida, a l'Associació Donants de Sang i al Director d'Infraestructures i Serveis de l'Hospital Sant Joan de Déu.

A més, en aquestes Esquadres, els assistents a l'acte han pogut gaudir d'una exposició sobre la història del Mossos d'Esquadra, amb imatges, llibres i documents originals de diferents èpoques del cos de Mossos d'Esquadra.

Juntament amb tres mossos habilitats amb els uniformes corresponents a les guerres carlines, els miquelets i la granota emprada durant la guerra civil espanyola, aportats pel Grup del Servei Històric dels Mossos d'Esquadra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article