Reconeguts cantants expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través del videoclip Som natura! que s'ha presentat aquest dijous

Societat.

El videoclip ha estat impulsat per l'activista cultural Lluís Marrassé, juntament amb el grup de cantants que hi col•laboren i el suport de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.
El videoclip ha estat impulsat per l'activista cultural Lluís Marrassé, juntament amb el grup de cantants que hi col•laboren i el suport de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Som Natura! és un enregistrament coral amb les següents veus: Lluís Llach, Donovan, Gerard Quintana, Pep Sala, Natxo Tarrés, Lídia Pujol, Suu, Koko-Jean Davis, Jofre Bardagí, Sicus Carbonell, Carme Canela, Sara Pi, Marc Martínez, Montse Castellà, Magalí Sare, Txell Sust, Guillem Solé (Buhos), Sílvia Comes, Mònica Green, Mone Teruel, Joan i Lluís Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma), i les del cor infantil de la Fundació Vozes.

L'artífex de la iniciativa i autor de la peça, Lluís Marrasé (expresident de l'Associació de cantants, Creu de Sant Jordi i Premi Barnasants a l'Activisme Cultural) i diversos artistes que participen al videoclip, com ara Mone Teruel, Joan Vinyals, Josep Mas 'Kitflus' i Koko-Jean Davis, han assistit a la presentació, acompanyats per l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Lluís Marrasé, l'autor i impulsor d'aquesta peça col•lectiva, ha expressat: "Em sento orgullós i agraeixo el compromís del món de la música, dels valents artistes i de tots i totes els que han fet possible aquest clam en forma de cançó. Confio que, ni que sigui mínimament, contribueixi a fer que d'altres persones reaccionin i s'afegeixen a la protecció del planeta i en contra de les sistemàtiques agressions a què està sotmès".

Els fons que es generin a través dels drets d'autor de Som natura! es destinaran a Depana, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, la primera entitat catalana que es va adherir a la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura). el director de l'associació, Josep M. Carrera, també ha assistit a la presentació.

La direcció musical de Som Natura! ha estat a càrrec de Joan Vinyals (guitarrista i productor), els arranjaments de corda són de Joan Albert Amargós (Premi Nacional de Música, Premi Ciutat de Barcelona d'Espanya i Millor Disc de l'Any), els teclats de Josep Mas 'Kitflus' (director musical de Joan Manuel Serrat) i la direcció vocal, de l'actriu i cantant Mone Teruel.

A més de participar en la cançó Som natura!, diversos dels artistes que hi participen han gravat càpsules de vídeo, on exposen per què s'han compromès amb aquesta iniciativa i el seu punt de vista sobre la necessitat de preservar els espais naturals del delta i lluitar contra el canvi climàtic.

Així exposa Lluís Llach per què s'ha adherit a la iniciativa: "El delta del Llobregat ha patit moltíssim durant tota la seva història i el poc que en queda s'ha de preservar, és patrimoni. Però també, des d'un punt de vista global, s'ha acabat, s'ha acabat definitivament, de manipular la nostra terra com si fos només un factor productiu. Ha de ser alguna cosa més. Ha de ser el lloc de convivència on vivim els humans i, per tant, l'hem de preservar per damunt de tot".

També han exposat el seu punt de vista Joan i Lluís Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma. Joan Fortuny l'expressa així: "Jo ja tinc tres nets i realment espero que d'alguna manera aquests tres nets d'aquí a 50 anys puguin estar vivint. Realment l'emergència és molt important, perquè el canvi climàtic ja el tenim aquí i espero que d'alguna manera ells puguin viure".

Lluís Fortuny afegeix: "Ens hem implicat en aquesta causa, perquè la Dharma sempre és una actitud vital, sortir al carrer i reivindicar i lluitar pels teus drets, perquè si no lluites tu ningú no ho farà per tu".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article